tisdag 20 januari 2009

2009-01-20

Grå värld
Jag lever i en grå värld nu. Solen dyker upp någon enstaka gång men i allmänhet är det bara mörkt nu, mörkt, tråkigt och dystert i allmänhet. Januari har aldrig varit min favoritmånad och jag förstår åter igen varför. Julen är slut, adventsstjärnorna tas ner och mörkret kommer tillbaka.

Jobbet känns inte det minsta roligt och på något sätt är det en tröst att veta att det finns andra som känner på samma sätt. Jag pratade med EB om det och hon känner som jag. Kanske hade det varit roligare om det hade varit lite fler tjejer på företaget, fler att prata ut med, fler som kanske förstår hur man själv har det och hur man själv känner. Jag släpar mig till jobbet på morgonen och räknar timmarna tills dagen är slut. Det finns så mycket annat jag vill göra i stället - inreda hemma, gå i butiker och leta upp fina saker till mig och UP, planera semesterresor, vara ute och röra på mig, träna, läsa bra böcker.... Livet är så mycket mer än jobb.

Jag hade tänkt köra min vanliga cykelträning igår men det blev ingenting. Jag fick migränkänningar och avbokade min plats, åkte i stället hem och försökte få ytterligare lite ordning i röran. På något sätt är det enklare att flytta till en ny lägenhet, när alla skåp är tomma och man får välja själv var allting ska ställas in. UP har en lägenhet som redan är full med saker och för att mina saker ska få plats krävs det att han flyttar undan några av sina. Sedan har han redan ett system över var han förvarar vissa saker, jag hittar inte allt, vet inte var jag ska göra av mitt och det finns inte alltid plats heller för allting. Det tar helt enkelt otroligt lång tid att komma i ordning och det underlättar inte att UP dessutom har mycket att göra och sitter och jobbar en del hemma på kvällarna. Det innebär att jag får göra allt annat själv och då blir vissa saker liggande, eftersom jag helt enkelt inte vet vart jag ska göra av allt. Sedan måste även UP vara med och bestämma lite - vad ska vi spara, vad ska vi slänga, vad ska vi skänka? Och var ska det som sparas läggas in? Vi måste engagera oss båda två för att komma framåt.

En sak som kommer att bli väldigt annorlunda för mig är att jag numera kommer att leva otroligt billigt. Jag är van att ha en kostnad på omkring 7 000 kronor per månad bara för mitt boende och sedan kommer andra räkningar utanpå det. Nu kommer min boendekostnad att bli knappt 1 500 kronor per månad så det är en gigantisk skillnad i hur mycket pengar jag kan lägga undan per månad, eller varför inte göra andra saker för. Det blir en välkommen förbättring för mig.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida