torsdag 15 januari 2009

2009-01-15

På väg
Igår åkte jag till Jarlaberg för att fortsätta städa efter träningen. Det slog mig att det nog var sista gången jag åkte med bussen dit. Det var en märklig känsla att komma dit, hemma men ändå inte. Jag insåg att jag redan har frikopplat mig från att bo där, att lägenheten i Jarlaberg helt enkelt inte är mitt hem längre. Nu bor jag i Danderyd, en ny kommun som jag inte har bott i förut.

UP kom med bilen lite senare och vi slet hela kvällen - jag med köksskåpen och UP med badrumströskeln. Jag hoppas att det ska bli bra med tröskeln på något sätt. Det är viktigt för hela lägenheten, för hela försäljningen. Köksskåpen tog flera timmar och då har jag inte ens börjat med kyl och frys och spisen. Det känns som att jag ligger efter med städningen nu och jag tog ett snabbt beslut att hoppa över dagens träning, åka hem och äta middag och sedan åka iväg för mer städning i kväll. Det ska bli otroligt skönt när det är över.

Det känns som att det var evigheter sedan vi gjorde något roligt nu, bara jag och UP. Det har inte varit så mycket annat än jobb de senaste veckorna, jobb på kvällar och helger hemma hos mig, jobb på kvällar och helger hemma hos UP, jobb i stan på dagarna. Så snart flytten är klar ska vi korka upp champagnen och fira att vi äntligen kan börja bo och leva tillsammans.

Jag är fortfarande motiverad till att hitta en ny bostad, men tråkigt nog är marknaden fortfarande minst sagt stillsam och det finns inte mycket att titta på ens. Ingen av oss vill ju välja något bara i ren desperation. Samtidigt är det faktiskt skönt att få slå sig till ro lite hos UP också. Att bara bo ett tag, och att bo riktigt billigt dessutom. Så kan vi ju också göra, bara bo där och titta lite här och där efter bostäder, men utan att vara desperata, utan att stressa. Låta det komma när det kommer bara. Fördelen med UP's lägenhet är att den faktiskt verkar ha potential att bli bättre än jag trodde. Det går att få ut mörkret, det går att få in ljus och luft på något sätt. Kanske kan jag trivas där ett tag.

Inbjudan till bröllopet i Brasilien dök upp till sist, om än alldeles för sent. Vi kan inte åka dit nu, inte med så kort varsel. Det är synd för det hade verkligen varit roligt. Men två veckor i mars vill jag absolut ha. Vietnam kanske, eller vad som helst där solen skiner och det finns ljus och värme och något bra att fylla dagarna med.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida