onsdag 14 januari 2009

2009-01-14

Små förändringar, stora förbättringar
Min plan igår var egentligen att åka hem, äta snabb middag och sedan ta bilen till Jarlaberg för att fortsätta flyttstädningen. Men så blev det inte eftersom UP behövde ha bilen på annat håll så jag stannade hemma och fortsatte uppackningen där i stället.

Det känns inte som att det händer så mycket men det är ändå några förändringar varje dag. Igår gav jag mig på gardinerna. Jag har stört mig så mycket på de gulliga rosablommiga gardinerna med matchande soffkuddar och stolsdynor som UP's gamla gulliga sambo har sytt. De är så puttinuttiga så jag kräks och efter att ha fått veta att det dessutom var lilla gulliga sambon som har sytt dem har jag bestämt deklarerat att de åker ut, jag vägrar ha dem i lägenheten. Igår åkte de alltså ner till förmån för mina egna sovrumsgardiner och det är en stor befrielse att inte ett enda av hennes gulliga små alster finns kvar i lägenheten längre. Det lättar verkligen upp bostaden, det känns gladare och modernare och lättare när mina ljusare möbler och saker kommer in i stället för det evigt mörka och gamla som UP har haft.


Nästa projekt var köksgardinerna. De kom faktiskt inte från gamla sambon men var inte desto mindre helt enkelt ganska fula, mönstrade och med alldeles för många olika färger i kombination med köket som har mörkt brunsvart kakel och ljusgula luckor. Jag hängde upp mina vita från arbetsrummet i stället och oj, vilken skillnad! Matplatsen blev direkt större, fönstret känns bredare och hela intrycket är ett rum som är lugnt, ljust och inbjudande. Jag är verkligen glad över den förändringen eftersom vi tillbringar så mycket tid i köket.

Förutom gardinprojekten tillbringade jag kvällen med att rensa mer, gå ner med saker till källaren och containern, tvätta flera maskiner och vara hyfsat duktig i största allmänhet. Nu vill jag bara bli klar med allt och med städningen allra mest.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida