torsdag 9 oktober 2008

2008-10-09

Lägenhet till salu
Jag åkte på höstens stora förkylning till sist - inte helt överraskande eftersom UP låg däckad nästan hela förra veckan. Tack och lov kan jag jobba hemifrån så jag behövde inte sjukskriva mig men det var segt ändå att sitta hemma tre dagar i rad.

En bra sak - tror jag - som har hänt är att jag äntligen har dragit igång försäljningen av min lägenhet. Det är med blandade känslor jag gör det. Jag bokade in ett möte med min mäklare - samma tjej som jag hade tänkt anlita förra gången, för två år sedan, och hon kom hem till mig på tisdagmorgonen. Sedan var det bara att göra slag i saken. Vi bokade in fotografering redan på onsdagen, igår, och visningen blir nästa söndag.

Jag tillbringade hela tisdagkvällen med att frenetiskt rensa ut och putsa och städa lägenheten inför fotograferingen nästa dag. Jag tvättade till och med fönstren, vilket verkligen behövdes, jag köpte nya krukväxter och ljung att ställa på balkongen, komplett med värmeljus och allt. Jag ska se om jag kan hitta ett par fina fleecefiltar att lägga på balkongstolarna också. Jag har pratat med R som kommer att ta hem katterna till sig i nästa vecka och sedan är det bara att förbereda allt inför visningen - skura hela lägenheten, måla där det behövs, putsa och feja. Som tur är har jag goda förutsättningar - jag har inte särskilt mycket prylar utan inredningen är relativt ren och avskalad redan som det är. Men jag känner mig stressad likafullt, det måste funka, det är så mycket som ska bli rätt.

Marknaden nu är rena kaoset och det var också avgörande för att jag inte ville vänta längre. Jag är inställd på att en försäljning kan ta tid så det känns lika bra att köra igång processen redan nu. Jag och UP har inte köpt något ännu så när försäljningen väl är klar kommer jag att försöka lägga tillträdesdatumet så sent som möjligt. Mitt mål är ju inte att flytta hem till UP och bo där även om det nog lär bli så under en period. Vi får se. Det är ju en viss risk med att köpa en ny, dyrare bostad nu, om det blir så att priserna rasar. Det kan vi inte veta, det är bara spekulationer och gissningar från alla håll.

Jag har blandade känlsor för att sälja också eftersom jag ju trivs så otroligt bra i min lägenhet. Den är så mycket jag och jag är klart medveten om att jag nog aldrig kommer att få en bostad med ett sådant läge igen - utsikten över Stockholm, solnedgångarna på balkongen. Det är mycket jag kommer att sakna, mycket. Samtidigt vet jag ju att jag går till något nytt som förhoppningsvis ändå kommer att vara ännu bättre. Jag ska bli sambo med UP, äntligen efter all den här tiden av väntan. Det är en ny period av mitt liv och jag tror den blir bra.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida