måndag 6 oktober 2008

2008-10-06

Kärlek vid första ögonkastet
Igår hade jag och UP satt upp ett riktigt rallyschema. Vi skulle hinna med sju lägenhetsvisningar på tre timmar och otroligt nog klarade vi att hålla schemat perfekt.

Visningarna bjöd på både plus och minus. En del lägenheter som jag haft stora förhoppningar om var inte mycket att ha alls. Andra överträffade förväntningarna. Det område som har vuxit mest på sista tiden är faktiskt Lilla Essingen. Det är ett nytt och fräscht område precis vid vattnet och alla hus är mer eller mindre nybyggda med öppna, ljusa planlösningar och fräsch, ny och modern inredning. Inte ett renoveringsbehov så långt ögat når och det är en klar fördel. Nackdelarna med området är att det ligger nära Essingeleden och naturligtvis också priserna - det är allt annat än billigt.

Utav bostäderna vi såg igår var det faktiskt de två på Lilla Essingen som föll oss i smaken. Den första, en trea, var absolut bra och tänkbar för mig och UP. Den har ett bra läge i området med sjöutsikt åt två håll och kvällssol på balkongen.

Den andra lägenheten stod inskriven som 2,5 rum i prospektet men i verkligheten var det bara en tvåa. Det halva rummet användes som klädkammare och det visade sig att det inte fanns något annat val eftersom det var den enda förvaring som fanns i lägenheten. Men förutom det var den perfekt. Hade jag bott där hade jag inte velat ändra en millimeter. Allt, precis allt var i min smak - underbara tapeter, bra planlösning och framför allt ljuset med alla stora fönster och två balkonger med sjöutsikt åt var sitt håll. Det är en drömlägenhet som tyvärr också är omöjligt eftersom vi helt enkelt behöver en trea. Två rum skulle kunna funka för oss om vi beslöt att inte skaffa barn och om UP inte behövde ha kontor hemma. Men nu är det som det är och den där underbara tvåan är bara för oss att glömma. Tyvärr. Men vi ska titta på trean igen och kanske, kanske lägga ett bud. Vi får se.

Efter visningarna tog jag en fika med TT och SE. Det var länge sedan jag träffade dem och vi hade lika roligt som alltid. De är två människor jag är glad att ha i mitt liv.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida