måndag 29 september 2008

2008-09-29

Inte så mycket
I fredags tog jag tjuren vid hornen och bestämde mig för att det var dags. Jag skulle se till att träffa alla igen, UP's reskompisar, hela gänget som jag har dragit mig för så länge. Lika bra att få det gjort en gång för alla så jag bjöd in till after work på Riche. Jag hann till och med börja se fram emot kvällen. Men.... inte en enda människa tackade ja. Inte en enda. Jag fick några svar från folk som inte kunde komma men inte en enda ville dyka upp på en fredagsdrink med mig.

UP var i stan på möte under eftermiddagen så honom träffade jag förstås, men för övrigt blev det ingen. Det är inget misslyckande att ha en kväll med UP, men trots det blev jag helt orimligt besviken. Jag kände mig som den mest impopulära människan i världen. Ironiskt nog var det bara en enda av UP's reskompisar som svarade på min inbjudan - han var bortrest. Från övriga hörde jag inte ett ljud. Det börjar kännas som ett mönster. Jag och UP gick en sväng förbi Riche för att se om någon ändå hade kommit dit, men vi såg inte en människa vi kände igen. Vi gick och åt på Vapiano i stället och åkte sedan hem tidigt. Nästa fredag ska jag gå ut med jobbet och det skulle inte förvåna mig ett dugg om det just den fredagen i stället blir någon after work med hela gamla gänget, som UP går på, utan mig. Det vore väntat på något sätt. Han bygger sina relationer och jag hamnar längre och längre bort från dem alla.

På lördagen gick vi seriöst nog på en föreläsning på ämnet "Tänk rätt - bli framgångsrik". Talaren var en superhurtig kille med skånsk dialekt och det han sa var egentligen ingenting nytt, men ändå är det ju alltid nyttigt att påminna sig. Föreläsningen var precis i närheten av C's hem så efteråt åkte vi hem till henne och SL och fikade - dagens bästa. Vi var förbi hemma hos mig en sväng också, för att hämta kläder till veckan, och tillbringade sedan kvällen hemma hos UP med otroligt god middag, vin och en film.

På söndag förmiddag åkte jag till mamma, pappa och Maja för lunch och kort promenad. Det är fina dagar nu, soligt men kallt. Jag skulle gärna vara ute betydligt mer men det är skönt ändå att se att det fortfarande är ljust ute. Mamma har fortfarande så ont i sitt knä så hon kan knappt gå så vår korta promenad tog lång tid. Jag vet inte om det är bättre att hon vilar egentligen men mamma är ju lika rastlös som mig så det här att bara sitta stilla skulle hon nog inte klara.

Vi var på en visning på eftermiddagen, en trea i Kristineberg som precis som jag väntat mig inte riktigt var för oss. Läget var bra, men planlösningen var ganska underlig och hela lägenheten var otroligt sliten. Den skulle kräva en totalrenovering för att bli bra och jag och UP kom snabbt fram till att det inte var för oss, helt enkelt.

Efter visningen åkte vi förbi ett par vänner till UP som bor på Lilla Essingen. Deras son - UP's gudson - hade födelsedagskalas så vi stannade till på tårta. Det var ganska trevligt men ändå rätt segt för mig som egentligen inte känner någon av dem. Kvällen tillbringade vi åter hemma hos UP, åt middag och gjorde tillsammans en fantastisk äppelpaj som troligen är den godaste jag har ätit någonsin. Vi är ett bra team.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida