måndag 9 juni 2008

2008-06-09

Varm helg
Det har verkligen varit jätteskönt att vara ledig i tre dagar. Alla helger borde egentligen vara så här långa! Vädret har varit perfekt sommarväder - nästan så att jag längtar efter lite regn och svalka nu.

På lördagen åkte vi över till BC för att fika med henne och hennes lilla son. Sonen är fyra veckor gammal nu och han var jättestor för att inte vara äldre! Tydligen var han normalstor när han föddes, men han måste ha vuxit med rekordfart sedan dess. Det var trevligt att träffa BC hur som helst, hon var precis som AK helt som vanligt trots att hon har fått barn. Vi pratade om det mesta men inte så mycket om barnet och hon var sig lik. Jag kan tänka mig att man blir coolare när man redan har gjort det en gång tidigare, som i hennes fall. Hon har ju redan en son som är tio år gammal.

Kvällen tillbringade vi på klipporna nedanför UP's hus. Vi köpte med oss mat och satt där och njöt i solnedgången och värmen. Senare på kvällen såg vi Be cool på DVD hemma hos UP.

Söndagen var lika varm som fredagen och vi la alla andra planer på hyllan och åkte iväg till Domarudden för årets första bad. Det var kallt men ändå skönt efter en stund. Vi tog en enorm glass i Vaxholm på vägen hem och jag lyckades se var R och katterna bor också. Efter middagen hemma hos UP åkte vi hem till mig och sov där.

Vi har kommit överens om att sluta leta efter en ny bostad nu och att i stället flytta till någon av våra befintliga lägenheter. Däremot är vi inte helt klara över vilken lägenhet vi ska flytta till, hans eller min. Jag tycker så mycket om min egen lägenhet men kan också se alla de praktiska fördelarna med att bo hos UP - billigare månadskostnad, parkeringsplats och bredband finns redan klara, det är bättre kommunikationer och kanske också trevligare område trots allt. Det är närmare till våra familjer och vi har flera vänner som bor inte alltför långt därifrån, på samma sida om stan.

Nackdelen är att min lägenhet obestridligt är större och ljusare. Jag skulle verkligen sakna min balkong och UP's lägenhet kräver klart mer renovering för att jag ska vilja bo där. Det kostar pengar, men det kan det också vara värt. Sedan är jag också lite orolig för hur jag känslomässigt skulle känna om jag bodde hos UP. Om jag skulle känna mig som hemma där med tiden eller om jag alltid skulle känna det som att jag bodde hemma hos honom, renoveringar och allt annat till trots. Jag vet inte ännu. För katternas del spelar det nog ingen roll var de bor. UP har balkong som de kan titta ut från och gräs utanför huset där de kan gå ut. Det kan fungera för dem.

Jag tycker att det vore roligt att renovera UP's lägenhet, även om det är ett stort projekt. Men vi har varit på flera visningar i området och fått inspiration, sett hur mycket man ändå kan göra med den typen av lägenheter. Öppna upp och få in ljuset. Det är inte svårt att hitta vackra tapeter nu - snarare är det svårt att välja bland allt fint. Samma sak med möbler och allt annat - det finns fler vackra saker än man kan välja bland. Det skulle verkligen kunna bli bra. Det är bara den känslomässiga frågan som kvarstår för mig.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida