fredag 19 oktober 2007

2007-10-19

Världens modigaste människa
Igår kväll var jag hemma hos NM och hennes familj. Jag har varit lite orolig inför mötet med NM. Vi har inte setts på ganska länge och nu med all hennes medicinering visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Skulle hon vara sig lik? Uppsvullen av kortisonet? Trött? Deprimerad?

Men NM var sig precis lik. Lite smalare kanske, möjligen lite mer eftertänksam och lågmäld. Men i stort sett precis samma underbara människa som hon alltid har varit. Jag kan inte annat än beundra henne. Hon har fått ett chockbesked, men hon har trots det sin vanliga positiva inställning till livet. Hon pratar om när hon ska börja jobba igen, om vilken frisyr hon ska ha efter operationen, om kommande semesterresa och 40-årsfest. Hon är så enormt stark och modig och hon bevisar ännu en gång vilken fantastisk förebild hon är för mig. Är det någon människa jag ska sträva att efterlikna så är det NM.

På vägen hem ringde jag till EH. Hon var fortfarande gravid men det är inte långt kvar nu. De har hunnit flytta till nya lägenheten också och hon trivdes bra. Allt fler av mina vänner samlas norr om stan nu och det känns bra för mig som också är på väg tillbaka till rätt sida så småningom.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida