torsdag 18 oktober 2007

2007-10-18

Verklighetsflykt
Igår var jag borta från kontoret hela dagen. Jag hade anmält mig till ett seminarium - självklart informerade jag JS som inte protesterade - men för mig var seminariet lika mycket gratis utbildning som en dags flykt från kontoret. Ibland måste jag helt enkelt bara komma iväg och andas lite. Fly från den där inskränkta, kvävande lokalen och se andra miljöer och andra alternativ. Världen är så mycket större än den jag lever i nu. Jag sökte två jobb i tisdags och det är jag nöjd med. Det känns bra att jag åtminstone försöker, att jag gör någonting.

Seminariet var i Kista. Det är väl inte världens sexigaste plats, bara en massa kontor överallt. Det märks väldigt tydligt vilken typ av företag som huserar där. Ingenjörernas paradis! Jag skulle kunna tänka mig att jobba på flera av de företag som ligger i Kista, men helst av allt vill jag förstås jobba i stan. Men Kista känns ändå som ett roligare alternativ än det nuvarande. Jag får inte luft där jag är nu.

Ännu en fördel med seminariet var att UP var anmäld också. Jag tipsade honom och han läste programmet och tyckte att jag borde gå också. Jag hade först inte ens funderat på det, eftersom jag känner mig så skyldig när jag gör sånt här. Men jag lät mig övertalas och det är jag glad för.

Mitt på dagen var det några föredrag som inte var så intressanta för någon av oss, så vi passade på att lyxa med långlunch. Vi promenerade runt lite och UP visade mig var han har jobbat förut, och sedan åkte vi till Stockholms golfklubb och åt lunch. Golfklubben ligger alldeles nära där UP bor så vi hann med en sväng upp till hans lägenhet också. Så skulle jag vilja ha det varje dag!

På kvällen var det tvätt och annat att fixa med hemma. Jag tog ut katterna på promenad och det gick i alla fall riktigt bra. Skönt att det snart är helg.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida