måndag 24 september 2007

2007-09-24

Konkreta drömmar
Jag kunde tyvärr inte ta någon riktig sovmorgon på söndagen heller. Jag gick upp, åt frukost och lagade några matlådor och packade väskan för att åka iväg och möta UP. Vi skulle för första gången iväg och titta på bostäder tillsammans. Fyra visningar hann vi med. Det första huset gillade jag inte alls. Det andra var ett bostadsrättsradhus som UP's mamma hade sökt fram på nätet och som vi båda faktiskt blev riktigt förtjusta i. Både planlösningen och storleken var perfekta för oss. Det tredje huset var underbart. Jag hade lätt kunnat se mig och UP bo där. Det fjärde var tråkigt.

Vi kommer inte att lägga några bud nu utan den här första rundan var mest bara till för att känna oss för. Vi ville se vad vi gillar och inte gillar och vad man får för pengarna. Som tur var gillade vi samma saker båda två. Jag har rätt stor erfarenhet av att gå på visningar, medan UP aldrig har gjort det tidigare. Det märktes ganska tydlig skillnad i hur vi tittade. UP gick runt och kände efter. Funderade och tog in intrycken. Jag var betydligt snabbare i min bedömning. Såg vad som behövde göras och hur man kunde förändra saker och ting för att passa min smak bättre. Fyrade av standardfrågorna till mäklarna. I slutänden kom vi båda ändå fram till ungefär samma saker. Det här gillar vi, det här gillar vi inte. Vi kommer att titta många fler gånger, men det känns bra att vi har börjat nu. Det känns otroligt spännande att tänka på att vi två ska bo tillsammans, i en enda gemensam bostad. Att vi faktiskt är på väg.

Efter visningarna åkte vi hem till UP's bror BP och hans fru MNP för att fika och se på deras jättestora renoverade hus. De har gjort ett enormt jobb med huset och det passar dem perfekt, men det skulle nog inte vara rätt för mig. Jag vill bo i ett hus, inte ständigt behöva jobba med det. Vi tog ännu en lång promenad i Djursholm, den här gången var det ljusare ute och det gick bättre att se alla fantastiska hus. Det var lite som en turné i UP's barndom. Han visade var hans farmor och farfar hade bott och var hans pappa hade vuxit upp. Dessutom fick jag se skolan där både UP och hans pappa har gått. Det mest oväntade var att få se en livs levande uggla som satt på skorstenen till huset där UP's farmor och farfar hade bott. Det mest värmande var när UP sa att den här dagen skulle han aldrig glömma, när vi gick på våra första visningar tillsammans.

Vi åt middag hemma hos UP och såg sedan underbara filmen Sideways på dvd. Jag har sett den tidigare och det var roligt att UP blev lika förtjust i den som jag. Dialogen och skådespelarna är fullkomligt lysande och slutet känns hoppfullt. Det känns bra nu, trots att helgen har gått så förtvivlat fort. Men så är det ju när man har roligt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida