måndag 27 augusti 2007

2007-08-27

Bröllopet mellan C och Ø
I lördags var det äntligen dags. Som vi har väntat på den här dagen, i månader! Mamma var nog mest nervös av alla. Hon ringde gång på gång och höll på att göra mig galen. C var bara något lugnare.

Dagen började tidigt när jag åkte iväg för att möta C hos frisören. När jag kom dit såg hon absolut inte klok ut, håret tuperat och spretande åt alla håll. Men frisören var begåvad och lyckades få C's hår till en fantastisk frisyr som passade henne perfekt. Men klänning, slöja och tiara blev hon en riktigt vacker brud. Jag själv fick en elegant svinrygg med lite annorlunda twist och var helt nöjd med den. Frisören berömde mig för att jag har så tjockt hår!

C och Ø åkte iväg till fotografen och jag släpade packningen hem till deras lägenhet för att göra mig i ordning där. Jag fick en lugn stund med lite lunch och sminkning innan mamma dök upp, så nervös att hon knappt kunde stå still. UP kom upp också och det var alldeles magiskt att träffa honom! Det kändes som att vi inte hade setts på flera månader trots att det bara hade gått en och en halv vecka sedan sist. Det var verkligen helt underbart att se honom igen och jag är så glad att han är tillbaka!

Vigseln i Enskede kyrka blev vacker och lagom högtidlig. Det var olidligt varmt inne i kyrkan och jag tror att vi alla som stod framme vid altaret var lika svettiga. Jag led med Ø som hade tjock folkdräkt på sig - till och med i min ärmlösa klänning var det så att jag knappt klarade av att stå där. Jag måste ge en eloge till prästen som var ovanligt duktig. Hon var seriös men ändå lättsam och det hon sa var verkligen tänkvärt. Ska jag gifta mig igen så vill jag ha en präst som henne! Genom allt hon sa tänkte jag på mig och UP och han sa efteråt att han hade tänkt samma sak.

Efter mingel och gratulationer på kyrktrappan åkte vi iväg till Rosendal. Det var en perfekt dag - soligt men inte för varmt men utmärkt för att mingla runt i den vackra trädgården och dricka champagne och ha det bra. Det var roligt att träffa alla, släkt och vänner, och jag kände mig stolt över att presentera UP för alla. Han fann sig som vanligt väl till mods och minglade runt på egen hand.

Middagen blev lång men bra. Många tal - Ø höll ett väldigt fint tal och jag var riktigt stolt och nöjd även med min egen insats. Lokalen var perfekt - väldigt vacker och kunde inte vara bättre för ett sommarbröllop. Jag kan tänka mig att det även kan vara fint på vintern, med massor av tända ljus och mörkret utanför. Det var roligt att se att även mamma och pappa verkade slappna av och ha riktigt roligt. Mamma höll tal och det gick jättebra så jag är stolt över henne också.

Vid tårtan smet jag och UP iväg i några minuter och bara slängde oss på kuddarna på marken. Det var så skönt att ligga där och betrakta festen lite på avstånd en stund, bara vi två. Efter tårtan var det dans och både jag och UP var på festhumör och dansade som galningar, skrattade och snurrade och hade riktigt roligt tillsammans.

Det blev en väldigt lyckad bröllopsdag för C och Ø, precis rätt för dem och roligt även för gästerna. Jag har många fina minnen från den här dagen - av C och Ø såväl som av mig och UP. Det känns väldigt, väldigt bra nu!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida