fredag 6 juli 2007

2007-07-06

Ett intressant samtal
Igår var en riktigt seg dag på jobbet. Tiden släpade sig fram och på eftermiddagen gick JSt och köpte glass till alla. Jag valde en Daimstrut. Lite lunchshopping hann jag med också. Jag åkte iväg till Skanstull och kom tillbaka med två kjolar, en mönstrad i rött, svart och mörkrosa från H&M och en kort i silverbrokad från Lindex. Silverkjolen föll jag platt för. Jag har aldrig haft något liknande, men den satt perfekt och kändes helt rätt av någon anledning.

Efter jobbet var det äntligen dags att träffa katterna. Jag åkte till R, han bjöd på smoothie och vi pratade om ditt och datt. Katterna var lite blyga som de alltid är i början, men Saga började ändå spinna efter ett tag. R berättade att han kanske har ett lägenhetsbyte på gång. Jag hoppas verkligen att det blir av den här gången.

Jag hade gjort upp att träffa UP ute på stan på kvällen. Han satt på Caliente och väntade på mig. Jag har inte varit där tidigare, men har hört många prata om stället. Men vilken besvikelse! Det är inte ofta jag tycker att mat smakar illa, särskilt inte ute på restaurang, men det här var ett riktigt bottennapp. Läget är utmärkt, mitt på Kungsholmen, men jag kan lova att jag ändå inte kommer att gå dit igen.

Desto roligare var det att träffa UP. Jag hade varit lite sur på honom för att han var så kort i tonen på eftermiddagen, men det kändes verkligen bra att ses ändå. Han hade suttit och jobbat lite med US under dagen. US har bytt kontor och jobbar numera på samma ställe som AnS. UP berättade att AnS hade frågat om vi hade flyttat ihop ännu.
"Nej, inte ännu", hade UP svarat.
"Men ni planerar för det?" frågade AnS vidare.
"Ja, vi vet bara inte när det blir av", svarade UP.

Det här var intressant tyckte jag! UP som har haft sin regel att det tar ett år att lära känna en person - jag håller inte med men det är en annan sak - men nu stod han och sa till AnS att vi planerade att flytta ihop, att vi bara inte hade bestämt oss för när det skulle ske. Jag blev så förvånad! Efter att UP klargjorde sin inställning förut så har hela bostadsämnet nästan blivit tabu för mig. UP har tagit upp det lite nu och då, men jag har aldrig sagt ett ord om det utan i stället mer eller mindre bytt ämne eller pratat bort det om UP har tagit upp det.

Nu tillbringade vi i stället en stor del av kvällen med att prata boende. Vi diskuterade var och hur vi ville bo. I stan eller i förort? Hus eller lägenhet? Vi kom överens om att vi kan börja åka runt och titta på lite olika alternativ bara på skoj, för att se vilka områden vi tycker om och vilka slags boenden vi kan tänka oss. Jag vet inte riktigt vad jag vill. Stockholm är oslagbart och visst vore det underbart att få bo i stan någon gång i livet. Det tycker nog även UP. Men han säger också att om han ska ha familj så ser han för sig ett hus med trädgård, inte en lägenhet i stan. Frågan är väl hur pass långsiktigt man ska tänka. Planera för att hitta ett boende som kan funka i 30 år eller i 3 år? Det är frågan. Det känns i alla fall viktigt att inte stressa fram något utan att i lugn och ro komma fram till vad vi vill och vart vi ska ta vägen. Det ger sig i sinom tid.

Från Caliente promenerade vi neråt stan och bestämde oss för att ta en drink i Skybaren på Royal Viking. UP hade inte varit där tidigare men jag var där med JD när vi hade vår musikalkväll i november förra året. Jag drack en somrig Pina Colada och UP tog en rosa sötsyrlig drink som hette Love in the sky. Det passade ju bra också!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida