måndag 11 december 2006

2006-12-11

Två fester
Jag var bjuden på två fester i helgen. Helt fel för mig egentligen eftersom jag inte var på mitt sociala humör direkt utan helst av allt bara ville åka hem och sova. Men har man tackat ja så har man... Jag festade inte någon av kvällarna men var trött ändå eftersom det blir sent och man är på alerten hela tiden, pratar och minglar och är social.

På fredagen var det glöggparty med JSk och hans kollegor på kontoret på Drottninggatan. Jag åkte hem till JP för att möta upp henne och PH där först. Det var ganska trevligt men jag var otålig att komma iväg till festen. Jag kände mig extremt nykter och tråkig jämfört med tjejerna som var piffade till tänderna och hällde i sig drink efter drink redan innan vi åkte från JP. Men jag vet hur jag fungerar, jag är inte speciellt intresserad av att dricka och efter så många dagar med migrän som jag har haft på sista tiden så vågar jag inte chansa heller utan det är bättre att inte dricka alls för att slippa må dåligt.

Vi kom till festen sist av alla och då var partyt redan i full gång, spriten flödade och ljudvolymen nådde långt över takåsarna. JP och PH smälte in direkt och jag gjorde mitt bästa... UP presenterade mig för CW som, givetvis, känner gänget kring US. Direkt när jag såg henne tänkte jag att hon garanterat har en historia ihop med US och så var det ju också, berättade hon senare på kvällen. Lustigt nog hade hon tänkt samma sak om mig - fast å andra sidan, säg den tjej som US inte har varit med... CW var riktigt trevlig i alla fall, vi pratade mycket och det var intressant att se hur lika vi var, hur mycket vi hade gemensamt. Vi tänker likadant, har samma synsätt. Hon fick mitt visitkort och jag hoppas på att hon hör av sig. Som hon själv sa, det är roligt att lära känna tjejerna i gänget också och inte bara killarna.

Annars blev det en intressant kväll. Både PH och JP blev kanonfulla och PH gjorde mig extremt besviken genom att ännu en gång gå på UP och börja fråga ut honom om hur det var mellan honom och mig, och dessutom gå runt och prata om det för vem som helst. Jag kan ursäkta hennes beteende genom att säga att hon var för full för att veta vad hon höll på med, men jag hade uppskattat om hon bara hade kunnat låta det vara i stället. Det är svårt med människor som gör mig osynlig, så som PH gör. Hon är en av mina bästa vänner men ibland behöver jag få synas också, utan att tvingas kämpa för att inte försvinna i mängden. UP frågade mig på lördagen om jag kunde tänka mig att åka på semester med honom, JSk och PH, men jag sa blankt nej. Det är omöjligt för någon annan att förstå hur överflödig jag känner mig i sällskap med dem tre. Det fungerar helt enkelt inte.

På lördagen var det fest hos JD och KH. Jag förväntade mig att hela det vanliga gänget skulle vara där och att jag skulle känna de flesta, men det var precis tvärtom. I stort sett bara nya människor med få undantag. Den första personen jag såg när jag kom var DP, killen som jag dejtade en kort period förra sommaren, och som sedan tog för vana att ringa och flåsa i min telefon på konstiga tider. Kort sagt den mest obehagliga person jag har träffat i hela mitt liv, tror jag, och tyvärr också en vän till JD. Lyckligtvis var det mycket folk på festen men jag såg ändå noga till att ha koll på var DP befann sig för att inte behöva prata med honom eller ens komma i hans närhet.

Det var mycket trevligt folk att prata med annars, bland annat två tjejer från KH's Ladies Circle-förening som erbjöd mig att komma med som gäst på ett av deras möten. Det är helt klart intressant eftersom jag redan sedan tidigare har funderar på att gå med. Jag ser det som ett bra sätt att nätverka och lära känna nya människor så det kan säkert vara något för mig. Och jag är ju glad att bli tillfrågad också!

På vägen hem kommenterade UP hur skönt det ändå var att inte US och JN och gänget hade varit där. Stämningen hade blivit helt annorlunda i deras sällskap. Och jag kunde bara hålla med.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida