måndag 4 december 2006

2006-12-04

True lies och nollställda känslor
I fredags hade jag en omtumlande kväll. Det hade kommit olika bud om after work på Amaranten och jag såg fram emot det med blandade känslor. Vissa personer såg jag verkligen fram emot att träffa, andra hade jag helst sluppit. UP övertalade mig att gå med en sväng till Undici med JSk och en tjejkompis först så vi möttes upp där. Det var trevligt sällskap men jag hade tankarna på annat håll. På vägen till Kungsholmen pratade vi lite om hur folk skulle reagera över att se oss två komma dit tillsammans. Det visade sig att varken UP eller jag direkt hade sagt något till någon om oss men jag tänkte att det är väl knappast någon som blir överraskad, de vet ju att vi känner varandra så varför skulle inte vi kunna dyka upp tillsammans? Men så fel jag hade.

På Amaranten var hela det gamla gänget, JN, US, ANs, UW, JD, MB, LT och många fler. Jag hade haft ångest över att träffa US eftersom jag inte visste hur jag skulle reagera på honom. Men där var han och jag kände - ingenting. Jag kände ingen vrede, ingen sorg, ingen attraktion - bara ett helt lugnt konstaterande att jaha, där är han. Jag kramade om honom och sa att jag var glad att se honom, och jag kände att jag faktiskt nästan menade det också.

ANs högg tag i mig direkt när jag kom och kramade om mig. Han kastade en blick mot UP och flinade åt mig.
"Är ni tillsammans eller?" frågade han och jag bara log och sa att han inte skulle fråga så mycket. Men det var svar nog, det visade sig att i stort sett alla hade vetat om i flera veckor att jag och UP var ett par - trots att ingenting hade hänt förrän förra helgen. ANs berättade att US av alla människor hade sagt att det nog kunde bli något mellan mig och UP, att vi verkade vara en match made in heaven. Den ende som inte verkade fatta någonting var MB. Han var på sitt flirtigaste humör, gav mig massvis av komplimanger och frågade gång på gång varför jag aldrig ringde till honom, så jag lovade att göra det. ANs frågade mig hur det kändes att se US och jag svarade helt ärligt att det faktiskt inte kändes något speciellt alls.

Efter en stund sa JD att de som ville var välkomna hem till honom på en drink, så jag, UP, MB, LT och några killar till följde med hem till honom. Hade det varit som förr så hade jag valt att stanna kvar på Amaranten med US, ANs och JN, men nu valde jag bort dem. De andra killarnas sällskap ger mig så mycket mer, får mig att må så mycket bättre. UP följde med också men jag hade gått med JD även om UP hade valt att stanna kvar på Amaranten.

Det blev riktigt roligt hemma hos JD. Vi satt i soffan och drack drinkar och pratade och jag njöt i fulla drag av sällskapet. Det kändes bra, väldigt bra att vara där med dem. Killarna höll på och skämtade om vem som var kåtast på Kungsholmen och kom fram till att det måste vara JD. Så sa någon av dem att den som var kåtast i Vasastan var i alla fall US. Vid någon period hade han tydligen haft sporadiskt sex med tjejen en trappa upp, en trappa ner, grannen på samma våning och vem vet hur många fler. Jag och JD höjde menande på ögonbrynen mot varandra och skålade i samförstånd. Jag är så innerligt glad att jag aldrig blev en av US' tjejer, att han aldrig fick mig dit han ville.

Lite senare på kvällen dök JN upp hos JD. Han var ganska berusad och först tänkte jag att det ändå var roligt att träffa honom igen, men sedan förstörde han alltihop. Han tog mig avsides och började prata om mig och US. Han sa att han hade sett mig titta på US tidigare på kvällen och att jag hade sett så kär ut, och så ledsen över att US inte var kär i mig. Jag märkte på JN att han inte trodde mig när jag talade om att han hade fel. Han sa att han ju hade försökt få mig att backa undan förut men att jag inte hade velat lyssna på det. Att han minsann inte hade sagt ett ord om mig till US och att han hade låtit bli att höra av sig till mig, eller att svara när jag hörde av mig, för att han i första hand måste vara lojal mot US. Och jag bara tappade hakan över hans ord.

JN serverade sina lögner vackert upplagda på silverfat, men inte desto mindre var det lögner han kom med. Ingenting av det han sa var sant. För under hela min historia med US har JN inte gjort annat än att ständigt uppmuntra mig.
"Ring honom, gör si, säg så, det är klart att han är intresserad av dig, du får inte ge upp..."
US har själv talat om för mig att JN gång på gång har sagt åt honom att satsa på mig, att jag är en sådan bra tjej och att det skulle fungera så bra. Att han har agerat som en oombedd matchmaker mellan oss båda. Och jag vet lika bra som alla andra att US aldrig någonsin skulle be JN att sluta ha kontakt med mig för att vara lojal. US är inte en sådan person. Han är tanklös och egoistisk och hänsynslös, men han är inte beräknande eller elak och han skulle aldrig bry sig om huruvida JN och jag har kontakt eller inte. Det är inte hans stil, det är inte hans sätt att agera. JN har förvandlats från en god vän till en fullständig besvikelse för mig. Jag kan fortsätta umgås med honom, men som det känns nu kan jag också lika väl låta bli.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida