måndag 25 september 2006

2006-09-25

Tiden stannar
Lördagen tillbringade jag på stan med M. Vi shoppade, jag spenderade mina sista pengar på smycken som jag inte behövde, och avslutade med fika på Rörstrandsgatan. Vi pratade och pratade, som så ofta om relationer. Det är ett ämne vi aldrig kan prata färdigt om. Det var en skön dag. Jag hade insett att US inte kommer att höra av sig för att hitta på något i helgen, trots att han sa det i veckan. Men det var ju bara som han sa. Jag är enormt besviken på honom, men jag är övertygad om att han inte anser sig ha gjort något fel. Enligt honom själv är han inte skyldig mig ens en förklaring. Så vi satt där med våra latte och våra samtal och allt var som vanligt...

.... och så stannar tiden. Det är den där känslan av att det här händer inte. Det här är inte sant. Jag blir så chockad att jag nästan tappar glaset jag håller i och både jag och M vänder oss instinktivt bort för att han inte ska se oss. Men han tittar inte ens åt vårt håll.

Han kommer där med henne som jag har sett på Gerdas i somras, den tjejen som jag trodde hade något ihop med JT tills jag hörde henne prata om sin pojkvän. Nu går hon där med US, de har varit på stan ser det ut som, kommer med kassar i händerna på väg hem till honom. Det går runt för mig. Jag vill inte tro det här men jag tänker ändå det värsta. M försöker lugna ner mig men jag är så stressad att mina händer nästan skakar.

"Det är för långsökt", säger hon. "Skulle hon ha gjort slut med sin pojkvän och direkt blivit ihop med US? Knappast!" M säger också att de inte ser ut som ett par. Man kan se sådant på folk, om de hör ihop eller inte, och hon tycker inte alls att det ser ut så på US och den tjejen han gick med. Jag kan inte avgöra. För mig räcker det att det är en tjej och att de är på väg hem till honom. Jag undrar om hon också ska gå på balen. Jag vet ju inte vad hon heter så jag kan inte titta i listan om hon står med där. Jag undrar vilken relation de har till varandra. Kan US ens vara med en tjej utan att försöka få henne i säng? Jag tror inte det, men M påminner mig om hur många kvinnliga vänner han har.

"Är det någon som kan ha tjejkompisar och bara vara kompis med dem så är det US", säger hon. Hon nämner MK bland många andra och jag inser att hon har rätt. Men det spelar ingen roll. För oavsett vilken relation US har till den här tjejen så väljer han hennes sällskap framför mitt. Han vill inte umgås med mig ens som vän och det vet jag nu.

I onsdags när han ringde för att svara på min middagsinbjudan sa han att han inte var avogt inställd utan bara att det inte funkade så bra nu eftersom han var sjuk. Jag svarade att vi får se om det blir av... Men jag önskar att jag hade sagt rent ut vad jag direkt tänkte. Jag kommer inte att fråga dig igen, US. Det blir inga fler tillfällen med mig.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida