tisdag 16 augusti 2011

2011-08-16

Nytt inför hösten
Nu på lunchen gick jag runt en sväng på Åhléns för att spana lite efter en ny höstkappa. Det var min första butiksrunda på nästan hela sommaren, och jag kan ärligt säga att den inte var särskilt inspirerande. Jag har liksom inte samma intresse för shopping längre, och det är i och för sig bra!

När det gäller kappor har det inte hunnit komma in mycket än så länge, det är kanske lite tidigt för det. I vanlig ordning vet jag också kanske lite för väl vad jag letar efter: en lite längre kappa, knälång, som passar bra när jag har kjol eller klänning på mig. Den ska helst ha skärp i midjan och den ska helst inte vara svart. Finns det? Förra året hittade jag den perfekta kappan på Mexx, mörkblå, skärp i midjan, knälång, allt. Men då bestämde jag mig för att avvakta och slita på min gamla kappa en säsong till. Det allra mest perfekta vore om de tog in samma kappa i år igen, även om jag vet att chansen är minimal.

När det gäller kläder för övrigt så är det som det är. Jag har för mycket, på tok för mycket, och i stället för att handla mer bör jag lägga energin på att rensa ut i stället. Renodla garderoben och välja rätt. Här ska jag bli bättre på att sätta hårt mot hårt - inse att bara för att vissa kläder fortfarande är fina och sitter bra så betyder det inte att jag kommer att använda dem. Sådana plagg har jag ju. Och alla dessa "hemma-jeans" och andra plagg som jag bara använder på hemmaplan, många måste jag faktiskt inte ha.

Sedan är det ärligt talat så att det känns väldigt meningslöst att köpa kläder som jag, om allt går enligt planerna, inte kommer att kunna använda inom ett par månader. Då kommer jag i stället att få söka mig till mammaklädernas värld, och den världen är enligt C bland det tråkigaste man kan tänka sig. Tur i oturen att alla min byxor är för stora för mig i midjan - då kommer de att passa ett tag till!

Jag spanade lite på smink också, hos mitt favoritmärke Make Up Store. Även när det gäller smink är jag sugen på att förnya mig. Jag är trött på mina vanliga färger i guld, brunt, skimrande toner med mer eller mindre glitter i. Nu vill jag ha matta, dovare färger i stället, men det tar emot att köpa eftersom ögonskuggor - på gott eller ont - har en tendens att räcka i evigheter. Just nu kämpar jag febrilt för att göra slut på mina gamla glittriga läppglans, jag använder dem ständigt och varje dag, men det tar en evig tid kan jag säga. Men när de är slut ska jag gå över till mer naturliga nyanser, inget glitter, den mer osminkade looken som jag föredrar just nu. Kanske ska jag fråga C om hon vill ha lite av mitt smink? Min önskan, precis som när det gäller kläder och skor, även om det är svårt att tro, är faktiskt att ha så lite som möjligt. Jag vill ha enbart ett fåtal färger och produkter, som i sin tur passar ihop och går att använda vid alla tillfällen. Det ska väl inte vara så svårt?

Sist av allt gick jag förbi lilla butiken Årstiden, där jag tidigare spanat in passande sovrumslampor från Tine K. Taklampan fanns fortfarande kvar, men sänglamporna var förstås slut - typiskt, för de är de enda jag har sett som varit riktigt bra. Jag är inte förvånad, men det är irriterande att vi missar chanserna för att vi inte slår till när saker finns kvar. Det är inte första gången.

Annars är min inredningsinspiration inte direkt enorm nu. Jag fick liksom för mycket av det under våren, och nu känns det mesta bara tråkigt och ointressant. Jag är trött på alla märken som "alla" har och längtar efter att hitta något eget, som inte känns så pretto. Jag vill skala bort ännu mer av intrycken hemma, men det blir svårt för jag har en man hemma som inte alltid tycker som jag, och bor man tillsammans handlar det ofta om att kompromissa för att skapa vårt i stället för bara mitt. Men vi lär oss tillsammans och till nästa gång vi flyttar hoppas jag att vi tar med oss lärdomarna och gör det bästa av dem tillsammans.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida