måndag 20 juni 2011

2011-06-20

Lite hit, lite dit
Den här helgen har i princip bara försvunnit av två skäl: regn och förkylning. Jag har varit riktigt sänkt ända sedan i torsdags kväll och fortfarande idag känner jag mig inte alls i bra form utan det blev att jobba hemma även idag.

Annars har helgen varit ganska händelselös. Fredagkvällen innebar inställd tjejmiddag för min del. Under lördagen satt U och jobbade nästan hela dagen och jag tog bilen och åkte iväg till Kungen Kurva en sväng. Jag hade lite olika ärenden, men fick inte så mycket gjort av det. Det var för mycket folk och jag var för trött. Jag tog i alla fall en sväng in till underbara oasen Zetas Trädgård - vilket fantastiskt ställe, så inspirerad jag blir där! Jag slog till på fyra blomkrukor som behövs för att komplettera med hemma, och jag hade lätt kunna tillbringa en halv dag där med att fika i caféet och bara strosa runt bland all grönska.

Förutom blomkrukorna spanade jag efter fotoramar och sänggavlar, men hittade ingenting bra. På Mio hittade jag en matta som skulle kunna bli perfekt under våra köksmöbler - den nuvarande mattan är både sliten och lite för liten dessutom. Färgen på mattan är densamma som den nuvarande, men jag tror att materialet kan vara lite mer slitstarkt när man drar in och ut stolar på den. Annars blev det inte mycket och vi tog en lugn kväll med tidig sömn.

Igår körde vi lite familjedag. Vi tog en tur förbi C och Ö i deras nya radhus i Viby - de flyttade i lördags så igår var det förstås totalt kaos. Men vi fick i alla fall en känsla för hur det ser ut och det kan nog bli bra för dem att bo där, ett litet radhus för den lilla familjen helt enkelt. Jag skulle i alla fall tro att de kommer att trivas där och om inte annat så är det ju väldigt nära över till mina föräldrar, cykelavstånd bara.

Vi åkte vidare hem till mina föräldrar och Maja, som tyvärr inte riktigt var på humör - hon hade precis fått sin medicin och ville helst vara i fred. Men jag gav henne tonfisk och den gillade hon i alla fall. Jag skulle så gärna vilja ge Maja mer - massor av kärlek och omvårdnad och tid och beröring, sånt som alla varelser behöver och som mina föräldrar alltid har varit så dåliga på - det är liksom inte så vi har gjort i vår familj, tyvärr.

Det sista stoppet blev middag hos AP, och där pratade vi bland annat semester. AP visade tydligt att hon inte alls tyckte att våra olika idéer för semestern var bra - det enda som verkade få hennes bifall var när U nämnde att vi funderade på att ta en vecka och resa runt och hälsa på vänner i Skåne. Det gillades, men åt alla andra förslag snörpte hon på munnen. Alla är olika och det är tur att det inte är hon som bestämmer över våra liv.

Våra semesterplaner är ett lätt kaos. Vi har verkligen inte kunnat bestämma oss för vad vi ska göra och i lördags kväll satte vi oss rent av med en lista över världens alla länder A-Ö och gick upp och ner och funderade över vad vi kunde tänka oss. Förslagen har varierat: allt från RR och VZ i Barcelona och en veckas tur däromkring, fast då under den värsta semesterperioden, till att hyra bil och resa runt i Skottland, till samma sak på Island, till att ta ett dyrt flyg och sedan leva billigt ett par veckor i Kenya eller Vietnam. Beslutet är fortfarande inte taget men det brådskar - snart är det dags.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida