måndag 13 juni 2011

2011-06-13

Helg med vänner
Den här helgen har vi haft fullt upp med vänner och umgänge. U fick en egen kväll på fredagen - ofrivilligt, tyvärr, men så kan det vara - medan jag åkte iväg till KGH på födelsedagsfest. Det var en trevlig kväll men omkring 25 gäster och för min egen del fastnade jag i soffan med mina nuvarande och gamla kollegor för en massa prat om allt möjligt. Det är helt klart roligare att umgså utanför jobbet där man kan prata fritt om vad man vill. GA är synligt gravid nu - i november är det dags för henne - och hon är helt otroligt vacker!

Jag började lördagen med att åka iväg med katterna till RL. Högst ofrivilligt, kan jag säga, jag var riktigt ledsen över att lämna iväg dem så snart även om jag också inser att de har det bättre ute på landet nu när det är sommar. Saga var riktigt ledsen också och skrek hela vägen i bilen, medan Tuva gömde sig längst in i åklådan och spelade död som hon alltid gör när hon åker bil. Väl framme var Tuva i alla fall i högform direkt, på med halsbandet och ut och upptäcka. Hon är inte det minsta rädd när hon är där och det är glädjande att se. Saga gick däremot direkt och gömde sig under trätrallen - tydligen också något hon brukar göra men jag hoppas att hon inte är deppig i alla fall. Nu får vi se hur länge katterna stannar borta, det beror lite på RL's och AJ's semesterplaner. I värsta fall - för mig - kanske de stannar hela sommaren, men om de gör det så vill jag absolut komma och hälsa på dem lite på helgerna.

På lördag eftermiddag hade vi besök av U's gamla vänner FP och EP med barn som var här på besök från Skåne. FP är en av U's äldsta vänner, ända från studietiden i Linköping på 1980-talet. En annan studiekompis, MS och hans fru AS var med en stund också, men dem fick jag inte lika bra grepp om. Jag försökte prata lite med AS och ställa frågor om henne men hon visade inget som helst intresse tillbaka så det blev inte så mycket samtal där.

Framåt kvällen tog vi en promenad neråt Rålambshovsparken och när vi hade vinkat av gästerna gick jag och U och tog en spontan middag på Primo Ciao Ciao. Både fredagen och lördagen var helt fantastiska kvällar, varma och sköna, så där som det nästan aldrig är i Sverige. Man måste passa på att njuta extra mycket!

U hade så ont i sin fot så han fick ta bussen hem, men jag gick eftersom jag inte har något busskort. När jag gick hem genom parken hittade jag plötsligt en fågelunge på marken, en koltrast tror jag. Den hade helt tydligt ramlat ur boet och satt farligt nära bilvägen mitt på trottoaren. Jag insåg att den inte skulle klara sig många sekunder om den hoppade ut på vägen, så efter lite protester från fågeln lyfte jag helt enkelt upp den och bar den en bit neråt på gräsmattan i stället. Jag hoppas den klarar sig även om jag inser att chanserna inte är så stora för en unge som inte kan flyga eller fånga mat själv.

Igår var det nytt besök: UE och hans två barn kom förbi på en fika på eftermiddage och TWa gjorde oss sällskap en stund också. Det var trevligt att prata med UE, men TWa har jag lite svårare för - han kan tyvärr lätt låta burdus och otrevlig även om han kanske inte menar det. Efter det hade vi en hemmakväll då vi äntligen fick upp nya gardinerna och gardinstången i arbetsrummet - jätteskönt att få det klart och fint blev det också! Små framsteg hela tiden!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida