fredag 10 juni 2011

2011-06-10

Djungelns lag
Efter att ha cyklat till och från jobbet i en vecka har jag insett att det inte är förvånande att det händer olyckor med cyklister. Ord som uppmärksamhet, säkerhet och respekt har fått en helt ny innebörd för mig, kan man säga. Folk på gatorna har skrämmande dålig koll på sina medtrafikanter och det är verkligen djungelns lag som gäller på gatorna.

Några exempel:
1. Gångtrafikanter som går rakt ut i cykelbanan utan att se sig för.
2. Cyklister som absolut ska köra om på cykelbana när de dessutom får möte, vilket betyder att både den mötande och den omkörda cyklisten måste kasta sig ut i närmaste buskage för att undvika krock.
3. Motorcyklister som kör om både bil och cyklist mellan sagda bil och cyklist, när det totalt finns omkring en meters marginal däremellan.
4. Bilister som börjar backa utan att uppmärksamma att de har en cykel precis bakom sig.
5. Parkerade bilister som slänger upp bildörren utan att uppmärksamma att det kommer en cykel bakom dem.
6. Bilister som prejar undan cyklister för att kunna köra om där vägen egentligen är alldeles för smal för att kunna komma förbi.

Kort sagt, om jag överlever den här sommaren utan skador får jag vara glad.

Min cykel är annars inte direkt i perfekt form, fast jag vet att det är en billig skitcykel så jag har egentligen knappast väntat mig något annat. Igår när jag skulle iväg till träningen upptäckte jag när jag kom fram att halva cykelstödet hade lossnat och fallit bort. Jag kunde med andra ord inte ställa ifrån mig cykeln utan blev tvungen att gå tillbaka och leta efter den borttappade delen. När jag väl hittade den var jag så försenad att jag aldrig skulle hinna till träningspasset så jag åkte hem i stället. Irriterande när jag hade bokat plats men ibland finns det inte mycket att göra.

Jag har sett ett par jobbannonser som är klart intressanta, och jag ska söka dem, men samtidigt känner jag ändå att min verkliga glöd ligger i drömmen om något eget: en webbshop med inredningsdetaljer, det är vad jag skulle vilja göra. Så som sagt, jag ska söka men eftersom jag inte till fullo har passionen för något av jobben så är jag tveksam till om jag kommer göra tillräckligt bra ifrån mig i min ansökan. Men jag försöker, det måste man göra.

Igår fyllde KGH år och hon hade tidigare i veckan mailat mig, EB och PR för att fråga om vi skulle ses på lunch. Jag kunde så jag tackade ja, men varken EB eller PR var lediga och därmed ställde KGH in lunchen. Det var tydligen inte aktuellt att ses bara vi två utan då fick det vara i stället. Det här signalerar för mig ännu tydligare att jag inte ska åka med KGH och PR till New York i höst, för KGH är helt klart inte särskilt intresserad av att umgås med mig utan jag är mer bara ett bihang i hennes värld. Jag föredrar riktiga vänner! Jag är trots allt inbjuden till KGH's födelsedagsfest i kväll och jag ska gå dit förstås, även om jag mer ser fram emot att umgås med GA och PR i ärlighetens namn.

I helgen kommer det att vara fullt upp med besök av vänner till U från Skåne och Uppsala. Både lördag och söndag blir fullbokade, och i morgon ska jag dessutom lämna katterna hos RL för lite mer sommarlov. De behöver utelivet mer nu när det är så varmt. Tyvärr kommer jag nog inte hinna träffa Maja och det är synd, det hade jag velat. Vi får se om det blir någon tid över.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida