måndag 20 juni 2011

2011-06-20

Stanna eller gå?
Jag har ett dilemma. Jag har hittat ett jobb som jag väldigt gärna vill söka. Jag vet inte om det är det absoluta drömjobbet, men det är helt klart väldigt intressant, i rätt bransch och på rätt nivå. Problemet, om man vill kalla det så, är att jag ju nu är gravid.

Så hur gör jag? Avstår från att söka jobbet och biter ihop på det nuvarande tills barnet kommer, om graviditeten går bra vill säga, och söker mig vidare efter föräldraledighet? Eller söker jobbet ändå? Om jag söker och om jag går vidare så måste jag ju förr eller senare tala om att jag är gravid, förutsatt att det går bra så långt vill säga. Jag tar ingenting för givet, jag är för realistisk och känner för många som drabbats av missfall och komplikationer för det. Men jag vill inte göra som AK gjorde för några år sedan: söka ett jobb, få det och börja och sedan under första veckan direkt bli tvungen att tala om för chefen att jo, jag är gravid och ska vara föräldraledig om ett halvår. Det vore inte kul - jag vet att sånt kan gå jättebra, men ändå, helst inte.

Grejen är ju den att om jag berättar i ett slutskede av förhandlingar att jag är gravid så är det i princip som att garantera att jag inte får jobbet. För ärligt talat, om en arbetsgivare har två eller tre mer eller mindre likvärdiga kandidater att välja mellan så kan man ju räkna ut med lilltån att vem som helst hellre väljer den som kommer att finnas på plats och kunna jobba långsiktigt, i stället för den som kommer att vara där i några månader och sedan kräver att en ersättare tas in. Det är inte svårt att räkna ut det.

Så hur gör jag?? Jag önskar att jag kunde rådfråga någon som kan ge mig ett trovärdigt svar, men det är för tidigt för mig att redan nu gå ut och berätta om situationen för folk och det känns spontant som att jag inte har någon annan än U att prata med just nu. Ett dilemma, helt klart.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida