tisdag 14 juni 2011

2011-06-14

Abstrakt
Jag kan inte sova. Båda de senaste nätterna har det varit omöjligt. Jag vrider och vänder på mig, det är för ljust, det är för varmt, jag är för klarvaken fast jag är trött. U sover som en sten, det gör han alltid, medan jag ligger vaken långt efter honom. Sedan vaknar jag framåt morgonen och kan inte somna om, eftersom det är alldeles ljust ute och persiennerna inte räcker. Puh. När väl morgonen kommer är jag alldeles vimmelkantig av trötthet.

Det här med att jag nu tydligen är gravid, det är något som är på tok för abstrakt och konstigt för mig att ta in nu. När jag kom hem igår tittade jag på den där lilla stickan med det lilla strecket som låg kvar i badrummet och det kändes nästan overkligt. Gravid? Vad betyder det? Ett barn? Ska vi?? Jag är alltid superrealistisk och krass av mig och tänker så klart att det här ska vi inte dra några stora växlar av. Det enda vi vet just nu är att vi kan bli med barn tillsammans. Det är en början, men det är långt ifrån klart och allt kan fortfarande hända. Jag tar med andra ord inte ut något i förskott, det gör jag aldrig, utan jag tar en dag i taget. U är nog mer uppe i det blå än jag här och låter som att allt redan är klar och jag får hejda honom lite för att han inte ska bli knäckt om det inte blir som vi tänkt oss.

Igår kväll satte jag mig några minuter vid datorn och läste om kost under graviditeten, för det är ju bra att veta vad man får och inte får äta. Goda ostar är bara att glömma - och jag som fullkomligt älskar ost!! Jag läste lite kort om kroppen under de första månaderna och kände ett styng av panik - är det här vad jag ska ställa mig in på nu? Vad har jag gett mig in på egentligen??

På fredag ska jag på tjejmiddag hos GA och jag är rädd att jag kommer att få lov att berätta för tjejerna att jag är gravid eftersom jag inte dricker vin. Hade det bara varit PR, EB och GA så hade jag nog inte tänkte på det så mycket men nu är ju KGH där också och tyvärr så litar jag inte lika stenhårt på henne så jag hade helst inte sagt något till henne redan nu. Ska det här komma ut så ska det definitivt komma direkt från mig och det är där jag inte vet till hundra procent var jag har KGH. Kommer hon "råka" säga något till fel person, i det bästa förtroende? Jag hoppas inte det.

Träningen igår var jobbig, men rolig - CH var vikarie för PA och hon är verkligen bra hon också. Jag kanske ska försöka gå på fler av hennes pass framöver - hennes core-pass är toppen men de är tyvärr inte med på sommarschemat och till hösten, om jag fortfarande är gravid då, så vet jag inte om det funkar att köra den typen av träning för mig.

Jag var på min årliga koll på Sophiahemmet igår också och än så länge har det gått bra. Läkaren jag träffade är bra, jag har förtroende för henne, och utifrån det hon kunde känna tyckte hon också att allt verkade bra. Jag kommer att skickas vidare för ultraljudsundersökning, men däremot inte mammografi eftersom jag inte ska genomgå röntgen när jag är gravid. Det här betyder också att jag måste avboka besöket hos specialisttandläkaren som skulle försöka sig på en rotfyllning på min onda tand. Den känns av lite då och då, även om det inte är lika illa som under vintern.

I kväll är det sommarfest med jobbet, men jag har tackat nej eftersom vi har det stora golfkundeventet i morgon. Ärligt talat har jag heller ingen stor lust att gå, så jag är glad att ha en ursäkt. För min del innebär kvällen i stället lite styrketräning för överkroppen, och sedan hem och sätta upp gardiner i vårt lilla bibliotek. En sak som denna graviditet innebär är att vi kommer att behöva rensa ytterligare hemma - just nu har vi inte på långa vägar plats för en till person i lägenheten! Om inte annat kan det här bli en spark i baken för U att ta tag i detta rejält och det är inte fel!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida