tisdag 22 mars 2011

2011-03-22

Är otrohet svaret?
Precis som så många andra har jag retat upp mig enormt över en stor reklamkampanj som syns på stan nu. Det är på fullt allvar en dejtingsida där gifta människor kan gå in och hitta andra gifta människor att vara otrogna med.

Jag trodde länge att det måste vara ett skämt - det låter så outsägligt korkat så det kan omöjligt vara på allvar. Kanske är det en undersökning? "Låt oss se hur många människor som går in på sidan, så kan vi avgöra hur många som är beredda att vara otrogna mot sin partner." Eller? Men nej, det är tydligen allvar, och jag är stum av häpnad. Ett företag uppmuntrar folk att vara otrogna. De gör det till en affärsidé. Märkligare har jag knappast hört talas om. Och det är på allvar. Deras slogan går ut på att vi som är gifta ska göra livet levande genom att vara otrogna. Som att ett äktenskap betyder att livet är dött. Jag skulle säga att om livet är dött när man är i ett äktenskap betyder det enbart att man är gift med fel person och då finns det ett enkelt sätt att lösa det, nämligen att ta ut skilsmässa.

Jag vet av erfarenhet att otrohet är ett jävla skit i världen som inte förtjänar att finnas. Det förstör allt man någonsin hunnit bygga upp med en annan människa, det är fegt och uselt och förtjänar ingen medkänsla. Det finns ingen ursäkt för att vara otrogen. Har man en dålig relation går det utmärkt att avsluta den innan man ger sig in i en ny med någon annan. Jag har sett tillräckligt mycket av det här i min omgivning för att veta att det aldrig kommer något gott ur otrohet.

Företaget i fråga som marknadsför otroheten har tydligen fått rekordmånga anmälningar för kampanjen. Det är bra - det visar att vi ändå är många som inte tycker att det de står för är rätt eller ens acceptabelt. Så länge vi tänker så finns det hopp om oss trots allt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida