onsdag 16 mars 2011

2011-03-16

Mer livsglädje
Den sista tiden har varit ganska tung på flera sätt. U har det tufft med både sin mamma AP som sitter isolerad hemma med bruten fot och är deppig och tycker allt är hopplöst. Dessutom har han sin mellanbror LP som är helt under isen nu och som de knappt vågar lämna ensam en gång. Han har helt tappat greppet, är djupt deprimerad och hela hans verklighetsuppfattning är skev och nattsvart.

Både U och storebror BP känner att de nu har hela familjens väl och ve på sina axlar och de lägger all sin lediga tid hos mamma och bror. U är med andra ord inte heller någon muntergök numera. Han är trött och deppig och har inte lust med mycket. Dessutom får han dåligt samvete om han inte ägnar fritiden åt sin familj - lite på samma sätt som jag känner inför min egen familj också.

De senaste veckorna har jag varit varje helg hos mina föräldrar. Det är egentligen inte mer än rätt och framför allt vill jag tillbringa så mycket tid jag kan med Maja nu när hon är dålig. Jag vill inte vara borta från henne mer än en vecka eftersom jag vill att hon ska minnas mig från gång till gång när jag kommer dit. Hon är så gammal och jag vill inte göra henne förvirrad och orolig utan bara trygg och lugn och lycklig så gott det går. Jag kan helt enkelt inte motivera för mig själv att prioritera mig själv och min fritid framför Maja och familjen, och U känner likadant inför sin familjesituation.

Igår sa i alla fall U att vi måste boka in lite roliga saker framöver för annars går det inte. Vi deppar ihop båda två, och det får ju inte hända. Vi får inte tappa taget vi också. Nu ska vi med andra ord börja boka in alla upplevelser vi fick i bröllopspresent. Vi ska gå och äta brunch, göra vår takvandring, åka Skyview och annat trevligt. Dessutom ska vi göra fint hemma och få till det där vackra hemmet som vi drömmer om. Vi närmar oss bit för bit och det kommer bli bra när det blir klart. Vi måste se till att ha en fin och glad vår så gott det går, trots att mycket annat ligger i mörker nu.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida