tisdag 22 februari 2011

2011-02-22

Funderingar om lite av varje
Idag är en helt vanlig tisdag. Möte på förmiddagen, ett projekt som TA dumpade i knät på mig igår. Han bad mig kalla till möte och hålla i agendan och hela uppgiften. Det kan jag absolut göra men just i det här fallet känner jag mig själv inte helt påläst i ämnet så följdaktligen känner jag mig lite lätt svamlig och rörig inför den presentation jag ska hålla. Men det får gå.

Annars kan det nog bli en bra dag. Jag har bokat lunch med EB och KGH och i kväll ska jag äta middag hos PR. Det blir kul att ses, det var så länge sedan sist och vi lär ha massor att prata om. Ingen träning idag med andra ord utan tisdagen är min vilodag.

Jag var ruskigt taggad inför passet igår och det gick riktigt bra - jag slet som en dåre och la på tunga växlar och det höll faktiskt hela vägen in i mål. På gott och ont är det ett så jättestort tryck på passet nuförtiden så det är rent omöjligt att få plats på första raden om man inte är där och tar plats i princip en timme i förväg. Det kan jag inte vara utan jag brukar försöka vara där 45 minuter i förväg, men inte ens det räcker till. Igår hamnade jag på andra raden och det kändes trist eftersom alla lagkompisarna satt längst fram. Det blir en annan sak när jag inte ligger jämsides med dem - jag sitter och drar ensam i mycket högre grad eftersom jag inte har samma draghjälp från resten av gänget så passet blir klart tyngre så här. I morgon måste jag helt enkelt gå ännu tidigare från jobbet för att få min plats. Jag vill vara med i gänget! Träningen blir både roligare och lättare då, även om jag förvisso numera lär känna och pratar med fler och fler av stammisarna. Men ändå.

U hade middagen klar när jag kom hem - jordärtskockssoppa och söndagens plommonpaj med vaniljvisp till efterrätt. Smulpajer är min specialitet - de blir alltid lika goda! Efter middagen pratade vi inredning. Vi testade tanken med fjärilstavlorna igen. Maffigt, snyggt, men är bilderna lite läskiga? Två megastora insekter på väggen. Häftigt och definitivt ingenting man skulle missa, men är bilderna samtidigt obehagligt stora? Eller bara coola? Vi ska tänka en liten vända till, men U var ändå med på min tanke att faktiskt sätta igång och bara göra det nu. Vi har ingen anledning att bara vänta och vänta hela tiden. Få det gjort i stället. Jag föreslog att vi redan nu när vi får lön sätter igång och köper mattor och nya färgglada kuddar till soffan. Sedan tavlor. Börja någonstans så att något händer.

Vi pratade om det här med effektivitet. Alla är vi ju effektiva när vi tycker det vi gör är roligt. Då går det lätt. Så är det för mig med inredning. Jag har ett stort intresse för det, jag har lätt för det och jag kan snabbt ta beslut om vad jag gillar och inte gillar. Jag kan också lätt föreställa mig hur en viss inredning skulle fungera hemma hos oss. Hur den mattan skulle passa in, eller den tapeten, till exempel. I och med det har jag också lätt att skapa en målbild. Jag vet exakt hur jag vill att rummet ska se ut när det är klart. Eftersom jag liksom redan är där blir det ett ständigt tålamodsmoment att vänta in att U ska komma ikapp mig - det blir liksom aldrig klart då. U håller i sak med mig och vi ska försöka jobba mer med det framöver. Jag är glad att vi gör det här tillsammans och jag vet att resultatet kommer att bli bra!

Jag har förresten kommit på en investering till mig själv nu till våren. Jag och U har många gånger sagt att vi ska promenera mer - till och från jobbet, på helgerna och när som helst. Därför tänkte jag investera i ett par bra skor. Jag har mina vanliga gympaskor, som inte är mycket att ha i träningssynpunkt, och jag har mina utslitna löparskor som inte heller är helt optimala. Kanske skulle jag investera i ett par Easytones? Extra träning för rumpa och lår - det kan inte vara fel för mig! Det är något att fundera över till våren. En snygg rumpa är alltid rätt!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida