måndag 21 februari 2011

2011-02-21

Mindre bra tänkt
KGH har äntligen sagt upp sig från jobbet - äntligen, säger jag, eftersom jag vet att hon har sökt nytt med ljus och lykta och inte alls trivs här hos oss. Jag förstår henne för hon har en av företagets sämsta chefer och inte särskilt roliga arbetsuppgifter eller kollegor. Jämfört med henne har jag det bra!

Det som däremot är mindre smart är hennes sätt att sprida informationen om att hon slutar. Hon skriver vitt och brett på Facebook om att hon är så glad att hon ska sluta och skriver om vilket dårhus hon jobbar på idag, inklusive att berätta vad företaget heter. I mina ögon är det inte direkt supersmart att göra så. Allt som finns på internet går att få reda på och sprida vidare, till vänner och bekanta och framtida och nuvarande arbetsgivare. Oavsett hur illa jag skulle tycka om mitt jobb så skulle jag inte skriva det rent ut på det sättet - det är verkligen inte professionellt. Jag hoppas för hennes egen skull att det inte leder till problem, men skulle det göra det så får hon ärligt talat skylla sig själv.

Jag har insett en sak till. KGH är en trevlig tjej, men hon är alldeles för ytlig för att vi ska kunna bli riktigt nära vänner. Jag tror inte att det blir jag som kämpar för att hålla kontakten med henne när hon väl slutar här om en månad. Ibland är olikheterna helt enkelt för stora.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida