måndag 6 december 2010

2010-12-06

Födelsedag, glögg och småbarn
Den här helgen har vi haft fulltecknat schema, kan man säga. I fredags körde jag igång med tjejmiddag med GA, PR, EB och KHG, som har en helt underbar lägenhet i Birkastan - där hade jag gärna bott som singel! Vi hade en rolig kväll med god mat och vin, och inte minst en massa skratt, skvaller och samtal om det mesta. Jag är glad att jag har haft turen att lära känna dessa tjejer - det är inte alltid man hittar så fina vänner på jobbet, men det har hänt mig på det här företaget också.

Jag kom hem sent på fredagen, eller snarare lördagen, men vaknade trots det ganska tidigt nästa dag. På lördagen var vi bjudna till PH och CE på "julmys" på eftermiddagen. PH är verkligen höggravid nu, och hon verkar må bra vilket är skönt att höra. Jag känner egentligen inte så många av PH's vänner, och på minglet var det bara några få som jag hade träffat tidigare även om det nu var flera år sedan sist.

Det har hänt en del kan man säga - på den tiden var tjejerna singlar, de älskade att festa och de var liksom PH's partygäng. Nu var alla stadgade, gifta eller sambo, och i princip varenda en av dem hade med sig ett barn på max ett år. Vilket liv! Jag och U satt förskräckat i ett hörn av soffan och försökte hålla oss undan barnskriken. De är säkert jättegulliga och charmiga ett och ett, men sisådär tio spädbarn på en och samma gång blir lite mycket.

Precis som förr i tiden upplevde jag tyvärr en del av tjejerna som lite snorkiga - de kunde komma in i köket där jag och U befann oss, och liksom bara se rakt förbi oss utan att ens visa intresse för att hälsa. Så gör man inte i min värld och jag visste inte riktigt vad jag skulle tro. PH är lyckligtvis inte sådan - annars hade vi inte varit vänner i snart tjugo år.

Efter glöggen åkte jag och U till Nacka för att jaga efter lite saker till hemmet och passa på att storhandla också. Matshoppingen gick bra, men för övrigt blev det en mindre lyckad tur eftersom vi inte fick tag i något av det vi sökte efter. Ibland tar det verkligen tid att gå i mål även med små projekt.

I söndags var det upp tidigt igen. Min familj och AP kom över på brunch så jag och U hade fullt upp med att städa och laga mat på morgonen. Brunchen blev i alla fall lyckad och vi åt tills vi inte orkade mer. Vi hade brunchen för att fira min födelsedag en dag i förväg och jag fick ett par röda handskar, presentkort på Lindex och Iittalas frostade ljuslyktor som jag önskat mig. De pryder nu på köksbordet och är hur fina som helst. Min snälla mamma har förresten lovat att sy ett par nya kuddfodral till våra soffkuddar. De blir krispigt vita i råsidenmaterial, och de kommer att bli hur fina som helst till det vita soffbordet. En perfekt julklapp!

Jag och U tog en skön promenad efter att gästerna hade åkt hem, och på eftermiddagen begav vi oss till Huddinge för mer glögg hos TM och JL. Det var trevligt, fast med väldigt vuxna samtalämnen som elpriser, problem med arbetskollegor och problemet med rådjur i trädgården. Jag säger bara det, tiderna förändras verkligen. Kvällen blev lugn i alla fall. Jag gjorde inte ett enda "måste" på hela söndagen och faktum är att det var väldigt skönt - och ovant.

Idag är det måndag och min födelsedag - 38 år fyller jag. Otroligt, var tar tiden vägen? Det är inte mycket som kan få mig att frivilligt avstå från ett cykelpass, men födelsedag räknas som giltigt förfall så idag blir det ingen träning för mig. I stället har jag det lugnt och skönt med hemarbete och snö som faller utanför fönstret. Det ser ut att bli en vit jul i år - vackert!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida