fredag 3 december 2010

2010-12-03

Är allt till salu?
Just nu pågår en debatt i ett par bloggar jag brukar läsa om det här med reklam och sponsrade inlägg. Jag är inte dummare än att jag förstår att folk tjänar pengar på sina bloggar och att många företag erbjuder bloggare saker gratis i utbyte mot att de skriver och visar upp sakerna på sina bloggar.

Jag tycker i princip att det är upp till var och en att göra det så länge som de är ärliga med att de är sponsrade och att de gör reklam för diverse saker. Det jag inte gillar är när bloggar blir för kommersialiserade, fullproppade med reklambanners och reklam för prylar och märken i vart och vartannat inlägg. Det är sånt som får mig att tröttna och gå någon annanstans, till andra bloggar som känns mer genuina. Vissa bloggar ger mig känslan av att de mer eller mindre är ett jobb, något som personen gör för lön och inte för att de verkligen tycker att det är roligt att skriva. Den typen av bloggar är tråkiga och där hänger jag inte kvar länge.

Målet med min blogg har aldrig varit att bli känd och tjäna pengar på den. Jag vill inte visa upp mig själv - jag kommer aldrig att publicera bilder på mig, mina närstående eller mitt hem. Det är inte därför jag skriver och jag skulle ärligt talat tycka det var obehagligt att veta att det kan finnas folk på gatan eller var som helst som känner igen mig och vet en massa om mig, hur det ser ut i mitt hem och allt möjligt. Sånt är inte för mig. Jag vill kunna skriva väldigt öppet om vad jag känner och om det som händer i mitt liv och det går inte att kombinera med en öppen, icke-anonym blogg. Olika bloggare har helt enkelt olika syften med det de gör. Men jag vet i alla fall att jag vill hålla min blogg ren, jag vill inte ha reklam förknippad med mig och mina tankar.

Sedan kan jag också tycka att det är vansinnigt tråkigt när samma märken dyker upp i precis alla bloggar. Alla skriver nuförtiden om Odd Molly, Chill Norway och Creative Lounge, för att nämna några. För mig blir det urtrist att läsa om samma saker överallt - det är som att folk är så livrädda för att sticka ut och ha en egen stil. Eller? Nej, det går lite inflation i bloggar känns det som, och det är tråkigt när det som från början antagligen var ett genuint intresse för bloggandet mer och mer framstår som en reklamsajt. Men som sagt, det är upp till var och en att läsa eller låta bli och det är inte svårare än att jag då söker mitt intresse någon annanstans. Alla har ett val.

2 kommentarer:

Blogger Towe sa...

är så trött på chill norway och ester eleonora (stavas det så?). Inte ens originella plagg utan bara hypade i VARENDA blogg och till överpris!

4 december 2010 kl. 09:19  
Blogger Therése sa...

Towe, ja jag håller med - äger inte ett enda plagg av något av dessa märken och när de nu finns precis överallt tappar jag bara intresset för dem ännu mer... ;-)

6 december 2010 kl. 10:06  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida