måndag 27 september 2010

2010-09-27

Höstvecka
Nu får vi nog acceptera att hösten har kommit för att stanna. Igår hängde vi ner lite sommarjackor och skor i källaren och där får de stanna i väntan på varmare tider nästa år. I stället plockade vi fram varmare jackor som det faktiskt är dags att börja använda nu. Jag gillar hösten och har alltid gjort det - för mig känns det alltid som en början på något nytt. Kanske hänger det kvar sedan tiden när jag pluggade på högskolan i Gävle och varje år såg fram emot att komma tillbaka och träffa alla härliga kompisar igen efter sommaren. De bästa åren i mitt liv, kanske!

Det blev ingen bio i fredags. U var förkyld och vi var båda helt enkelt för trötta för att orka någon aktivitet, så i stället blev det en kort shoppingtur och sedan hem. Jag hittade en cerise träningstopp och ett par svarta cykelbyxor på Stadium, nedsatta till bara 99 kronor per plagg. Perfekt och bara att slå till! Toppen är bra för att den är lite längre vilket är perfekt när jag cyklar och sitter framåtböjd. Jag gillar inte att få en glipa mellan linne och byxor så längre toppar går hem hos mig.

Förutom träningskläder blev det en röd lång kofta och ett par lite smalare mellanblå jeans från Mango. Jag har haft minst sagt svårt att bära smala jeans - för min kroppsform är det nästan en mission impossible, men dessa funkar faktiskt. Dessutom är de långa - till och med för långa för mig, och det är bra! Korta jeans är det fulaste som finns och hellre lägger jag då upp byxorna än tvärtom.

Lördagen blev ännu en inredningsdag. Vi var och hämtade vårt soffbord på Stalands men har inte monterat upp det ännu. Jag hoppas att det blir bra och att storleken funkar som vi har tänkt oss. Vi åkte dessutom till Sickla och gick runt där och tittade lite, främst på lampor. Vi behöver taklampor till köket, hallen och arbetsrummet och det har varit minst sagt svårt att hitta bra alternativ, men jag tror att vi börjar närma oss. Otippat nog har vi hittat de bästa lamporna på Cervera och förhoppningsvis kan vi ta beslut och kanske åka och handla redan under veckan eller till helgen. Förutom lampor är jag förstås otroligt sugen på att slå till på den vita klassikern Eldflugan som också finns där, men det får nog bli ett senare projekt. Just nu börjar vi få så fullt i våra fönster så vi har knappt plats för den heller!

Lördagkvällen tillbringades hemma i soffan. Vi rörde ihop en asiatisk skaldjursgryta och såg fina filmen Seven years in Tibet. Jag tycker jättemycket om den filmen och blir otroligt sugen på att resa till Tibet när jag ser alla vackra miljöer. Ett magiskt land, verkligen!

Igår hade vi föräldradag. Vi åt lunch hos mina föräldrar - mammas extremt goda laxpaj - och jag hjälpte till med lite välbehövd pälsvård för Maja. Hon gillar det inte alls, varken att kammas eller att få klorna klippta, och protesterar högljutt men det måste ju göras. Pappa är faktiskt på bättre humör nu än jag har sett honom på länge och vad det beror på kan man spekulera i, men det är positivt i alla fall. På eftermiddagen åkte vi vidare till AP. Vi fikade och gick igenom lite gamla prylar som hon vill rensa ut. Hon har en massa gamla klänningar, en del jättefina, som jag gärna skulle ta mig an men de måste förstås sys om för att kunna funka på mig. Jag kan verkligen inte sy själv så det är ett litet projekt men det är samtidigt synd att bara lämna bort så fina plagg.

U ville också att vi skulle se om AP hade något fint porslin hon vill bli av med som vi kan ta över, men det hade hon inte. Vi behöver nytt vardagsporslin, det vi har nu är verkligen för tråkigt och dessutom har vi inte tillräckligt många tallrikar. Jag gillar Mateus men har den senaste tiden allt mer börjat fundera på Himla också. Jag gillar deras vita enkla tallrikar med vågig kant, det är elegant men vackert! Vi får se när vi har råd med det - det är mycket nu som behövs till hemmet, men det är roliga projekt som tur är!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida