måndag 20 september 2010

2010-09-20

Same, same but different
Valet är över för den här gången. Om det innebär någon förändring är svårt att sia om nu - jag är framför allt livrädd för risken att rasistpartiet ska lyckas ta klivet in och börja påverka ännu fler personer i fel riktning. Jag är dessutom besviken över att folk fortfarande röstar kortsiktigt och tänker mer med plånboken än med hjärtat och hjärnan. Kanske blir det här bra för oss ekonomiskt sett, men ur ett klimat-, miljö- och djurskyddsperspektiv är det riktigt, riktigt dåligt. Jag sörjer över alla minkar som måste fortsätta dö en meningslös död i pälsfabrikerna, och mycket annat. Men nu är det som det är och vi måste göra det bästa av situationen.

Annars har helgen var bra. På fredagen var jag så otroligt trött så någon direkt fredagsaktivitet var bara att glömma. Vi köpte ett kilo kantareller på Hötorget och åkte sedan hem och gjorde supergod pizza och såg en film i soffan. Skönt och alldeles lagom.

I lördags hade vi middagsgäster. SS och HW samt EE och MB kom över på middag. Jag var lite mittemellan-på inför middagen men det blev ganska trevligt ändå. MB skötte sig hyfsat, han kom inte med några direkta oförskämdheter mot mig utan bara en mot SS när han påpekade att hon tog väldigt mycket av efterrätten. SS svarade att hon tog lika mycket som jag. Dessutom vet MB förstås bäst - han är expert på allt och det är ingen idé att säga emot honom. HW framstår rent ut sagt som en drömkille bredvid MB, och det säger en hel del. Herregud vad jag är glad att jag är gift med U!

Vi har dessutom haft lite inredningsfokus under helgen. På lördagen tittade vi lite på tapeter och fastnade ännu mer för den snygga Josef Frank-tapeten med vit botten och mönster i alla möjliga färger. Den känns pigg och glad och jag tror att den skulle bli jättefin som ensam fondvägg i vårt kök - vardagsrum. Sovrumstapet har vi däremot inte kommit fram till ännu, men det ska vara någon ljus och lätt variant som inte gör för mycket intryck. Förutom tapeten har vi spikat upp våra första tavlor - äntligen! Det blev de små guldfärgade som hamnade på en vägg vid vardagsrummet - hur snyggt som helst! Söndagen ägnade vi också åt inredning. Vi åkte omkring i diverse möbelbutiker och kom hem med en matta som vi ska testa att ha i arbetsrummet, en gigantisk krukväxt som står på golvet i vardagsrummet - och som lyfter hela rummet, verkligen! - och gardinstänger och annat smått och gott. Äntligen är vi igång med att bo in oss ordentligt!

Pappa har kommit igång med sin medicinering sedan någon vecka tillbaka. Än så länge har han inte märkt av någon enorm bieffekt, men desto mer oroande är att han rasar i vikt, och då var han inte direkt tjock till att börja med. På mindre än två veckor har han rasat från 68 kilo till 63 kilo vilket verkligen inte är mycket. Läskigt.

Idag åt jag lunch med NM. Det var som alltid jätteroligt att ses och vi hade massor att prata om. Tyvärr hade hon tråkiga nyheter och det är att hennes pappa är riktigt dålig nu. Han har haft cancer ett bra tag och nu ser den ut att ha spridit sig i hela kroppen. Prognosen är inte precis god och det är tungt för hela familjen, förstås. Det finns ju aldrig någonting bra eller rätt att säga så jag får bara önska familjen styrka så mycket det går.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida