onsdag 31 mars 2010

2010-03-31

Vitt guld
Jag har nog fått ringfnatt tror jag. Aldrig har jag väl varit så extremt obeslutsam som nu när jag ska bestämma mig för vilken ringkombination jag ska ha på mitt vänstra ringfinger. Från början tänkte jag tre ringar i blandat rött och vitt guld, med och utan stenar. Sedan blev det två ringar med stenar. Sedan två släta och en med stenar, fortfarande blandat vitt och rött guld. Till slut kom jag tillbaka till min ursprungstanke: två ringar med stenar i vitt guld och i mitten en slät ring i rött guld. Snyggt och enkelt och rött guld hör liksom till lite, det är bröllop för mig. Jag ville inte heller begränsa mig till bara en färg eftersom jag använder både guld och silver i både klocka och övriga smycken och gärna växlar rätt ofta dessutom.

Men... igår på väg till ett seminarium på eftermiddagen slank jag in på Hallbergs i Gallerian. Jag har nämligen haft en bild i huvudet som jag var tvungen att testa i verkligheten: två smalare ringar i vitt guld med stenar, precis som tidigare, men med den släta mittenringen också i vitt guld. Det måste provas. Och - det var ursnyggt. Så rent, enkelt, diamanterna i de två smalare ringarna kom fram enormt mycket. Helheten blev lugn, enhetlig, elegant och bara så bra. U ska ju ha sin ring i vitt guld, men jag har hela tiden föreställt mig åtminstone en ring i rött. Nu tvekar jag. Är det helvitt jag ska köra på ändå? Alla dessa beslut, alla dessa val, alla dessa i-landsproblem!

Spanskakursen igår gick bra och på vägen hem ringde jag SS. Hon mådde överraskande bra, var uppe och kände sig hyfsat pigg efter behandlingen. Hon hade kunnat äta ungefär som vanligt och räknade med att till och med orka jobba hemifrån under onsdagen. Skönt att höra - jag hoppas att det fortsätter på samma sätt för henne under de kommande månaderna också, även om det kanske är väl orealistiskt. Vi får se vad som händer framöver. Jag ska i alla fall se till att finnas till hands så mycket jag bara kan - det är det minsta jag kan göra för SS.

Förresten har jag hittat en jättefin vårparkas, som jag har haft i tankarna länge. Den finns på Asos och jag är faktiskt rätt sugen på att klicka hem den. Mitt anti-shopping-löfte går sisådär kan man säga. Å andra sidan vore en rensning och uppdatering inte fel heller.

Idag är min sista arbetsdag på kontoret för den här veckan. Kvällen bjuder på träning och i morgon är det halv arbetsdag och med andra ord hemarbete för min del. Sedan är det ledigt i fyra långa, underbara dagar - jag längtar!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida