tisdag 23 mars 2010

2010-03-23

Jag tror...
... att jag kan ha hittat mina bröllopsskor! Jag har ju letat en del men inte sett något helt klockrent än så länge. De korallfärgade skorna från Vagabond är underbara, men kanske inte helt rätt i färgen för bröllop ändå eftersom de kommer att styra andra färgval - till exempel blommor och tärnklänning - väldigt mycket. Jag har sett ett par silverfärgade ballerinas, också från Vagabond, som dessvärre hade en väldig massa stenar och bling framtill. Fina men kanske lite för mycket. Men igår slank jag in på Rizzo och där hittade jag Skorna: ballerinas, förstås, i en vacker puderrosa färg. Diskreta men ändå en färg som bryter av lite mot allt det vita. I like! Jag har inte provat dem men det ska jag definitivt göra snart. Kanske är det dem jag ska ha på mig på vår bröllopsdag i augusti!

Annars har dagarna sedan sist mest handlat om att släcka bränder. Jag har jobbat på, mycket att göra, mycket som har strulat - bland annat har min dator kraschat ihop med resultatet att jag i två dagar satt på fel arbetsplats, med fel dator och tillgång till fel program. Inte mycket som fungerade då. Nu är jag tillbaka på rätt plats med rätt dator, men med helt nya versioner av allting och alla gamla inställningar bortblåsta. Det är som att börja från noll igen, att lära sig var alt finns och hur det fungerar.

Min träning har inte fungerat särskilt bra alls. Jag har haft massor av migrän och annan huvudvärk, nackspärr och liknande roliga saker som inte vill ge med sig, så träningen har stått stilla i en vecka snart. Tråkigt, tråkigt! Igår blev jag desperat nog att ringa kiropraktorn. "Min" kiropraktor var inte på plats, men jag fick en tid hos hans kollega i stället. Behandlingen hjälpte nog tillfälligt, men i morse hade jag lika ont och var lika stel igen. Lyckligtvis har jag en ny inbokad tid på fredag, den gången hos "rätt" kiropraktor i stället.

Helgen bjöd på blandad kompott - från hemmakväll med huvudvärk i fredags till strålande sol och skön promenad samt boule på lördagen, och så åter söndagen med snöblandat regn och en värld i grått. Vi har lagt mycket tid på att plugga spanska de senaste dagarna. Framför allt U måste jobba betydligt hårdare än jag för att komma ihåg allt. Jag tycker synd om honom för han kämpar verkligen, och det är inte enkelt att lära sig så mycket nytt i så pass snabb takt. Tre kapitel per vecka är det tempo vi håller och jag är glad att jag har bra minne och lätt för språk - det underlättar helt klart. I kväll är det lektion nummer två och en massa nya ord och nya kunskaper som ska pressas in på kort tid. Bara att kämpa på...

Jag känner mig fortfarande stressad över allt vi har att göra, även om det går framåt åtminstone på vissa plan. Vi har kikat lite på möbler. Bokhyllorna från Bolia ligger fortfarande bra till, men beslutet är inte klart riktigt ännu - fortfarande fler ställen att titta på innan vi tar beslut. Vi har dessutom sprungit på ett soffbord som vi gillar båda två. Vi har kommit fram till att vi ska ha ett ovalt bord som bryter emot allt annat som är fyrkantigt i rummet - något som mjukar upp lite. Bordet vi har sett har en extra skiva som sitter under den övre, men ändå tillräckligt högt upp för att man ska kunna få plats med fötterna under bordet, vilket är ett krav. När det gäller lamporna har vi inte bestämt oss ännu. Vi letar och letar vidare. Någon gång så.... men det är mycket att tänka på, mycket som ska stämma.

Vårt bröllop den 21 augusti börjar kännas allt närmare nu. Vi har haft det vilande i flera månader nu, för att vi helt enkelt inte har hunnit, men nu måste vi börja jobba med det på allvar. Det är massor att göra, en massa bitar som ska falla på plats och jag vägrar att gå i vår vanliga fälla och fastna med tusen saker kvar att göra i sista sekunden. Närmast på tur står frisör till mig, kläder till C och U, skor och underkläder till mig, transport från kyrkan, musik i kyrkan, inbjudningar, önskelista, gästlista, blommor, musik på festen... puh, listan är lång och det är bara att börja någonstans. Nu eller aldrig gäller det!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida