onsdag 25 november 2009

2009-11-25

Tre år!
Idag fyller jag och UP tre år! Det är fantastiskt att vi har levt tillsammans i tre hela år nu och än mer fantastiskt att det bara är början. Vi har så mycket kvar att uppleva med varandra. Det är så livet ska vara. Våra första tre år har inte varit enkla - framför allt de första två åren var stundtals riktigt tuffa, och så är det ibland fortfarande. Men vi har tagit oss igenom det på något sätt och även om det går upp och ner så klarar vi det ändå tillsammans. Det är ju vi två.

Efter en del övervägande har vi bestämt att ha ett enkelt hemmafirande den här gången. Vi har varit ute och ätit goda middagar ett antal gånger den senaste månaden och har inte hittat något speciellt evenemang som vi vill gå på i kväll. Alltså blir det en god hemlagad middag och lite bubbel i köket - inte det sämsta faktiskt!

Igår morse sken solen, men lagom till min lunchrast regnade det rejält så jag sköt på min promenad till efter jobbet i stället. Det var otroligt skönt att komma ut och röra på sig och jag längtar tills jag kan komma igång med träningen igen. Jag har bokat in ett cykelpass till fredag kväll så om jag är frisk då blir det fredagsträning åtminstone. Men vi får se - ett par dagar till. Idag är jag fortfarande inte frisk så jag får se hur jag känner mig om två dagar.

Jag gick igenom skåp och lådor hemma en vända till igår för att se om jag kunde hitta något mer att rensa ut av mina egna saker, men det tog stopp faktiskt. Jag har rensat bort så mycket jag kan för den här gången och nu är det UP som måste ta tag i resten. Av möblerna är nog ungefär hälften mina, men när det gäller all annan inredning - prydnadssaker, böcker och pärmar, prylar i största allmänhet - så är nästan allt UP's prylar. I de två bokhyllorna i arbetsrummet har jag en enda hylla som är min - allt annat är UP's. Nu ligger nästan alla mina böcker i lådor i källarförrådet, men till nästa boende måste vi investera i fler bokhyllor så att vi får plats båda två. UP har i alla fall ett digert jobb framför sig med allt som måste gås igenom innan flytt och visning.

På sista tiden har jag funderat en hel del på min relation till många av UP's vänner. Många av kompisarna gillar jag mycket - TF och TM och hans gamla Linköpingsvänner, till exempel. Men så finns det många andra som jag inte kan med - de som tillhörs "partygänget", som jag inte känner någon som helst samhörighet med längre. Frågan är - måste jag umgås med dem ändå? Eller kan jag helt enkelt bara säga nej tack, jag mår inte bra när jag är med er så jag avstår hellre? Är det OK att göra det eller måste jag bita ihop och vara med oavsett vad jag känner? Spontant känner jag att livet är för kort för att tillbringas med människor jag inte mår bra med. Samtidigt är det svårt för UP som förstås vill kunna ha en bra relation med oss alla på en gång. Det är verkligen inte enkelt med relationer.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida