måndag 16 november 2009

2009-11-16

Lekdag och mat, mat, mat
Fredagens kundevent, innebandy, gick jättebra. Det var full fart på spelarna och kvällen flöt på precis enligt planerna. Jag är nöjd och jag tror att de flesta andra är nöjda också.

Mycket sömn blev det inte, på lördagen var det bara att ställa klockan och gå upp tidigt eftersom jag och UP skulle åka iväg på hans upplevelsedag som han hade fått i födelsedagspresent av mig. Vi tog bilen ner mot Södertälje och plockade upp TF på vägen, till UP's stora glädje och överraskning. Vädret var allt annat än roligt så det passade perfekt att tillbringa dagen inne på Tom Tits Experiment, där vi lekte med varenda leksak vi hittade och provade experiment och åt lunch. Vi hade riktigt kul och jag är glad att vi fortfarande kan leka och ha roligt tillsammans, även om vi är vuxna - åtminstone till åldern. TF avvek på eftermiddagen men jag och UP lekte vidare. När vi hade lekt färdigt åkte vi tillbaka till stan för god middag på Lydmar, som nästan har blivit min nya favoritrestaurang - god mat, skön inredning och bra stämning. Efter middagen åkte vi hem, bäddade ner oss i soffan och såg Lejonkungen på DVD. Jag har inte sett den på många år och det var lite extra roligt nu efter att vi har varit på safari på riktigt.

På söndagen gjorde vi inte mycket annat än att äta. Vi började dagen med brunch hos PH och CE. Det var riktigt trevligt och avkopplande att sitta där och äta och prata och timmarna gick. Efter brunchen åkte vi vidare till Åkersberga för att handla saker till vårt nya hem. Mitt mål med turen dit var att köpa tvålpump, tandborstmugg och diskmedelspump från Cult Design, men det blev det inte utan däremot en ljusstake ur Change-serien. Vi har fortfarande planerat att köpa Kub-prylarna också, men det får helt enkelt bli längre fram.

Vi mellanlandade hemma i ett par timmar när vi också hann med att städa och handla mat, och sedan blev vi hämtade av mina föräldrar för vidare tur till AP där vi, BP och ANP skulle äta middag. Det var första gången som mina föräldrar var där och jag var givetvis lite orolig för hur det skulle gå. Men maten var god och i stort sett förflöt kvällen bra, med några undantag förstås. BP kom med vissa lite väl plumpa skämt om djurplågeri som UP ilsknade till över, och pappa hävde förstås ur sig sina vanliga negativa tirader om att han avskyr Stockholm och vantrivs och tycker att livet här är skit. Jag förstår inte hur han själv inte kan förstå hur det får honom att framstå - som negativ, gnällig och tråkig - och jag känner bara att jag måste prata med honom om det för att få honom att förstå att det faktiskt inte är OK som han håller på. Men allt löser sig väl.

Annars upptas större delen av tiden av mina inredningstankar. Jag längtar innerligt efter att få börja inreda vårt nya hem, att köpa vackra saker och göra fint för oss. Vårt bröllop har helt tappat fokus och fart nu med tanke på flytten, men det måste också ta fart igen. Det är alltid mycket att göra på något sätt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida