måndag 23 november 2009

2009-11-23

Mycket att se fram emot!
2010 ser ut att bli mitt mest händelserika år på länge! Vi börjar redan i januari. Den 29 januari får vi tillträde till vår nya lägenhet, den 30 januari flyttar vi och den 31 januari är det konsertdags. En av musikvärldens allra största genier, David Gray, kommer till Stockholm för en konsert och oj vad jag längtar! Jag började lyssna på David Gray i slutet av 1990-talet tack vare RL som upptäckte honom via vänner i Östersund. Sedan dess har jag varit fast. Texterna är som posei för själen, melodierna smärtsamt vackra och rösten är helt i en klass för sig. På skiva är David Gray mycket, mycket bra, men live är han bättre än någon annan artist jag har hört hittills. Det blir en högtidsstund för mig att få höra honom igen och det är helt klart en kväll jag kommer att leva på länge.

Annat som händer under året är föreställningen med Bounce i april, vårt bröllop i augusti och sedan resan till Ecuador och Galapagos i december. Vi kommer inte att få en lugn stund men det kommer verkligen att bli roligt! Med tanke på allt vi har att göra och allt som kommer att kosta pengar under 2010 så är det mer än dags att jag kommer tillrätta med mitt eviga shoppande. Jag råkar nu en gång för alla vara väldigt intresserad av kläder och mode. Jag tycker det är roligt att gå i affärer och jag tycker att det är roligt att hitta kläder som passar mig, som förnyar och gör vardagen lite roligare.

Till mitt försvar kan jag säga att det här är i princip det enda jag spenderar pengar på, förutom resorna när de är aktuella. Men det betyder ju inte att det därför är OK att jag ständigt köper mer och nytt när jag redan har överfulla garderober och verkligen inte kan säga att jag behöver ens så mycket som ett par strumpor till. För några år sedan tog jag som nyårslöfte att skaffa en mer feminin klädstil. Det har jag lyckats bra med - numera går jag helst omkring i klänning eller kjol, bra mycket roligare än jeans och svarta byxor! Mitt nyårslöfte den här gången, som jag ska börja med redan nu, ska bli att jag inte ska köpa något jag inte verkligen behöver, alltså för att ersätta något annat. Om en t-shirt går sönder får jag köpa en ny men inte annars. Jag ska inte köpa fler svarta kläder - det har jag mer än nog av - och jag ska inte köpa mer än ett plagg i månaden. Det blir något att kämpa för men jag ska klara det kosta vad det kosta vill. Det är bara att se till att ha disciplin, precis som att jag måste ha disciplin för att äta mindre godis. Bryta vanan och förbättra den är det som gäller.

Jag började ju känna mig risig redan i fredags och som väntat har nu ännu en rejäl förkylning brutit ut. Det värsta är att jag missar min älskade träning men det är inte mycket att göra åt. Jag vilar mig i form hur tråkigt det än är. Lyckligtvis är det just bara en förkylning till och inte någon eländig influensa som fler och fler verkar råka ut för.

I fredags hade jag egentligen tänkt ta en vända med att titta på brudklänningar men orkade bara släpa mig iväg till en affär. Just den affären säljer min drömklänning från Ewie, men jag bestämde snabbt att den får förbli just en dröm. Ewieklänningarna kostar omkring 9 000 kronor och så mycket skulle jag aldrig lägga på en brudklänning, hur fin den än är. Förutom Ewie fanns där mängder av marängaktiga klänningar och som vanligt tyckte jag att den ena var fulare än den andra. Inget köp eller ens något att överväga, med andra ord.

Annars har helgen gått till att rensa och vila. Jag har storstädat också, men förutom det har jag inte gjort många knop. Vi har börjat rensa ur förrådet inför flytten, men det visade sig snabbt att det inte fanns mycket att rensa ut trots allt. Det är inte så lätt som man kan tro. Jag rensade ganska hårt när jag flyttade från Nacka och det jag har i förrådet nu är i princip ytterkläder, målarsaker, böcker och min gamla stereo och DVD-spelare som jag inte vill göra mig av med riktigt än. UP har en del annat förstås, men han är sådan att han ogärna gör sig av med saker även om han inte direkt använder dem. En ynka kasse med prylar att skänka fick vi ihop, plus några saker som jag ger till mina föräldrar som behöver uppdatera sitt hem lite.

Tanken har varit att tömma förrådet så pass mycket så att vi kan trycka in en massa saker från lägenheten där inför visningen, men som det ser ut nu så förstår jag inte hur det ska gå till. Det är fortfarande fullt i förrådet och jag vet inte hur vi ska kunna få plats med allt som måste ut ur lägenheten. Det är lättare sagt än gjort. Jag börjar åter fundera på att sälja mina båda vita fåtöljer som är alldeles för stora för att ha här, men det är inte helt självklart. De är fina och jag tycker om dem, men de behöver rätt rum och gott om plats för att komma till sin rätt. Kanske kan de stå i något av rummen på Lilla Essingen men funkar de inte där heller får de nog åka ändå. Men jag ska fundera på det lite till. Som sagt, ju färre saker desto lättare blir livet i mitt tycke.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida