torsdag 29 oktober 2009

2009-10-29

Nere för räkning
Nej, idag är jag allt annat än pigg. Jag vet inte vad som hände hos kiropraktorn igår. Han gjorde ingenting han inte har gjort förut. Jag gick hem och kände mig helt OK. Åkte in till kontoret efter lunch eftersom jag hade möten och framåt eftermiddagen började huvudvärken komma smygande, som väntat. Jag tog en tablett, fixade lite ärenden på stan efter jobbet och kände mig hyfsat OK ändå.

Jag var inne på Kaplans för att få en offert på min förlovningsring men faktiskt verkar det som att jag kommer att beställa ringen från Gullfaxe, den lilla butiken i Mörby Centrum ändå. Jag har en rabattkupong på 20% där eftersom jag är "nyinflyttad" och dessutom har de det bästa priset på guldet - jag kan spara ungefär 4 000 kronor om jag lämnar in samma mängd guld som går åt till att tillverka ringen, och det kan jag nog ordna. Jag har ett guldarmband som jag faktiskt hittade på gatan en gång och som jag knappt har använt. Därtill ett par trasiga örhängen så kan jag nog komma upp i rätt vikt.

Vi har fått en bekräftelse från Villa Ludvigsberg där vi ska ha vår bröllopsfest nästa år. Till vår stora förvåning står på bekräftelsen att det tillkommer en "vaktavgift" på 350 kronor per timme på det redan höga priset. Jag blev arg som ett bi när jag läste det här. Vad är "vaktavgift"? Varför ska vi ha den? Och framför allt, varför har vi inte fått någon information om det här förrän nu när vi redan har bekräftat och dessutom hunnit boka av våra andra alternativ? Det här kommer lägga ytterligare flera tusen kronor på det redan mycket höga lokalpriset och det är inte OK någonstans att lägga på ett högt pris så här i efterhand. Vi ska ta ett rejält snack med de ansvariga och ta reda på vad det egentligen är fråga om här.

Annars blev kvällen rätt lugn. UP jobbade på med stereobänken - vi blir nog klara med den i kväll - och vi betalade räkningar och andra roliga saker. Jag var dödstrött på kvällen och stupade i säng och i natt har jag knappt sovit alls. Katterna har hållit igång som aldrig förr och dessutom vaknade jag av en dunkande migrän mitt i natten. Det är inte ofta jag råkar ut för det nu för tiden och jag är säker på att det har med kiropraktorbehandlingen att göra. Jag har nästan som träningsvärk i axlarna - samma känsla som om jag skulle ha gått omkring och burit tunga väskor på axlarna i flera timmar. Det strålar upp i nacken upp till bakhuvudet och känns inte ett dugg bra. Jag vet inte vad som hände under gårdagens behandling men något blev konstigt, tydligen. Om det inte har blivit bättre till i morgon får jag ringa och be om en akuttid för att få hjälp. Inte bra, som sagt.

Idag är jag på kontoret trots ombyggnaden och jag är som bedövad av trötthet och huvudvärk. Jag har bokat in träning efter jobbet men är tveksam till om jag fixar det. Som det känns nu kommer jag knappt kunna vara här hela dagen ens. Inte roligt. Vi får se hur dagen blir.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida