tisdag 27 oktober 2009

2009-10-27

Lugnt och stilla
Igår tog jag lunch på egen hand för att göra lite ärenden. Jag gick förbi Sia-butiken på Birger Jarlsgatan och suktade i vanlig ordning efter allt i butiken. De har så mycket fint och varenda gång jag går dit blir jag inspirerad och hittar saker jag vill ha i vårt hem, små detaljer och utsmyckningar som alltid måste läggas på is eftersom vi helt enkelt inte har plats för en enda extra pryl just nu. Längta och drömma kan man men det är förstås ännu roligare att få genomföra drömmarna i verkligheten. Någon gång kanske...

Jag gick in till Kaplans också för att få en offert för att tillverka min förlovningsring. Här är det skillnad mot andra guldsmeder och smyckesbutiker. Jag fick träffa ägaren Rolf Kaplan och han är så enormt duktig och förtroendeingivande så att prata med honom blir enbart lustfyllt och roligt. Han förstår precis vad jag är ute efter och det känns betydligt bättre att prata med honom än med någon annan jag har träffat. Han gjorde även min förra vigselring så jag vet att han har kompetensen som krävs. Jag ska gå tillbaka och träffa honom på onsdag och då ska jag ta med mig min gamla ring för att kunna visa exakt vad jag är ute efter.

Efter jobbet blev det min vanliga måndagsträning, ett hårt cykelpass. Det gick jättebra men tråkigt nog var det väldigt många som gick redan innan stretchen var slut. Dålig stil tycker jag, dålig respekt både för oss andra som tränar och för instruktören. Vi veteraner som alltid är där stannade förstås kvar - det gör man ju bara. Men det är skillnad. Resten av kvällen bjöd på middag, ut med katterna, tvätta och vika tvätt. En helt vanlig måndagskväll med andra ord.

I helgen som var gick vi över till vintertid. Det är aldrig roligt när det händer - den där första vardagkvällen efteråt när man går från jobbet och det redan är kolmörkt ute, och så vetskapen att det är så här det kommer att vara nu i månader framöver. Inte det minsta roligt. Jag gillar hösten egentligen, det är bara övergången till mörkret som jag har så svårt för. Oktober är överkomlig och december tycker jag om, men november är en öken av mörker och tristess, precis som januari och februari. I mars börjar man återfå hoppet lite grann men överlag är vintermånaderna allt annat än roliga, åtminstone vad gäller vädret.

Den här veckan kommer troligen att bli bli lugn. Det är dags för ombyggnad på kontoret så jag kommer att jobba hemifrån i stort sett hela veckan förutom i morgon eftermiddag när jag har möten på jobbet. Det blir lugnt och tyst med andra ord och troligen en mix mellan att vara skönt och att vara tråkigt. Som tur är händer det lite roliga saker i helgen så jag får bita ihop och överleva. Det ska nog gå.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida