måndag 2 mars 2009

2009-03-02

Ren glädje!
Både jag och UP hade lite så där känslan att vi "borde gå ut" för att träffa folk i fredags. Men när allt kom omkring var vi egentligen inte jättesugna på det någon av oss så vi åkte hem i stället. Det blev i stället det som har börjat bli vår vanliga fredagsritual; en god middag, lite vin eller en drink och en bra film. Den här gången såg vi Slumdog Millionaire, som UP har fått nedladdad av en kollega. Den har fått massor av priser - bland annat en Oscar för bästa film - och den var verkligen bra, tragisk och glädjefylld och spännande in i det sista.

På lördagen hann UP med en skridskotur medan jag själv tog en promenad, och sedan var det städning för hela slanten innan vi åkte in till stan. Vi såg Bounces uppsättning Caution på Orionteatern tillsammans med SS och HW och den var verkligen lysande - ren och skär dansglädje när den är som bäst. Hela gruppen har en otrolig energi och det syns på dem att de har roligt tillsammans och älskar det de gör. Den här föreställningen var annorlunda på så sätt att publiken stod på golvet och dansarna flyttade både sig själva och scenerna runt i rummet. De var närvarande med publiken på ett helt annat sätt än på en stor scen och föreställningen bjöd på både humor och dramatik. Man kan inte låta bli att vara glad när man ser dem!

Efter föreställningen åkte vi hem till HW för ett par drinkar innan vi gick vidare till Indian Garden för middag. Drinkarna var goda och middagen underbar, men vad gäller sällskapet är jag inte lika lyrisk. SS är en av mina närmaste vänner och jag tycker mycket om henne, men hennes pojkvän HW kan jag bara inte med. Jag kan inte sätta fingret på det - det är bara något hos honom som jag inte klickar med. Men SS verkar lycklig med honom och det är ju huvudsaken.

Vi berättade om våra planer på att åka till New York nu i mars och SS började genast tjata om att "jaha, ska ni förlova er, vad kul att vi får veta det först!". Hennes ord gjorde mig enbart irriterad eftersom det för det första inte är minsta sanning i det och för det andra bara ett jobbigt ämne med tanke på de samtal jag och UP har haft om det här och att jag vet att förlovning och äktenskap inte är något som står högt upp på hans priolista och sannolikt inte kommer att hända inom de närmaste hundra åren. Jag tycker det är sorgligt eftersom det är viktigt för mig men det blir knappast bättre av att någon utomstående håller på och tjatar om det. Det är ungefär som när man inte kan bli gravid och folk tjatar om att man ska ha barn eller anledningen till att man inte har några - respektlöst, tycker jag.

Söndagen bjöd på strålande sol och klarblå himmel och vi gav oss ut på en lång promenad med fika ute på Edsviken. Det var mycket folk ute på sjön, skridskoåkare, folk som promenerade och massor av lekande hundar som sprang runt alldeles lyriska av lycka. Det kunde ha blivit en perfekt dag om det inte var så att jag och UP fastnade i ännu en idiotisk diskussion om subban som har förstört så mycket, hon som fortfarande innehar en viss förstaplats i UP's känslor, även om han numera säger att känslorna inte är positiva utan negativa. Men det är svårt ändå, så väldigt svårt att leva med vetskapen. En annan vetskap är min läkarundersökning idag, den som jag blir mer och mer orolig för ju närmare jag kommer. Jag vill bara höra att det är bra, att det inte är någon fara, inget att vara orolig för. Men jag vet inte.

Igår bokade vi resan till New York! Flyget är klart och bra pris blev det också med direktflyget. Hotellet är däremot inte klart och jag har nog inte riktigt förstått att det är på riktigt ännu, att vi verkligen ska resa dit. Jag känner mig stressad över allt som är kvar att göra både med fixandet inför resan och på jobbet. Det kommer att bli fullt ös hela veckan.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida