måndag 23 februari 2009

2009-02-23

Lugn och känslostorm
Helgen har bjudit på alla möjliga känslor. Jag hör massor om cancer nuförtiden, artiklar i tidningarna, svarta rubriker och program på TV. Som ett brev på posten dök en knöl upp i ena bröstet i helgen och jag bröt ihop fullständigt, trodde det värsta direkt, eftersom allt har varit så påtagligt på sista tiden. Ska jag vara helt realistisk så kan det mycket möjligt röra sig om de vanliga körtlarna jag brukar få, de som dyker upp men som är ofarliga. Men jag vet ju inte. Jag ska försöka att inte gripas av panik utan att ge det lite tid och se om den försvinner av sig själv, som de brukar göra. Men jag vet ju inte ännu. Jag tänker att jag egentligen skulle kunna tänka mig att operera bort båda brösten nu på en gång, bara för att slippa oroa mig för det här, hela tiden, ständigt. Alltid är det något.

Jag var hos mina föräldrar och Maja på lördagen. C, Ø och SL var där också men jag var inte riktigt på humör ändå. Förutom dem har jag bara umgåtts med UP hela helgen. Vi har haft goda intentioner om att gå ut och träffa folk, men när det väl blivit dags har vi stannat hemma ändå, lagat goda middagar, sett filmer och tagit det lugnt. Det är så skönt att bara vara och vi har aldrig tråkigt tillsammans.

Igår var det visningsdags igen. Först såg vi ett hus i Danderyd, perfekt läge nära Edsviken och charmig naturtomt med skog och klippor. Huset var fint renoverat och i perfekt skick men planlösningen var inte särskilt bra - typiskt för gamla hus, antar jag - så vi lät det vara. Nästa visning var en fyra på Lilla Essingen. Jag hade egentligen inga jätteförväntningar på den, men faktum är att den var perfekt. Den hade allt - hade jag designat en bostad själv så hade jag nog gjort den precis så. Men självklart var det för bra för att vara sant. Vi tyckte att utgångsbudet var hyfsat även om det var ganska dyrt, men när vi frågade mäklaren sa hon rent ut att säljaren vill ha minst 800 000 kronor till. När jag ifrågasatte varför utgångsbudet var så lågt svarade hon rent ut att det bara var ett lockpris för att få dit många spekulanter. Jag blev tvärförbannad över det oärliga spelet som de kör med och vi enades direkt om att inte ens lägga något bud eftersom det är meningslöst. Jag vill inte lägga 5 miljoner för en fyra även om jag skulle kunna det. Det blir bara löjligt.

Snön har fallit tät över Stockholm och på söndagkvällen var det vitt och tyst ute. Jag tog en promenad i snön och njöt. Jag önskar mig all lycka i världen och hoppas att någon hör mig.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida