tisdag 24 juni 2008

2008-06-24

Osäkra sommarplaner
Igår var ingen bra dag. Jag sov extremt dåligt och hela dagen gick jag nästan som i koma. Jag tog mig iväg till träningen ändå men det gick inte så bra, jag orkade inte helt enkelt. Hemma gjorde jag inte mycket, var ute med katterna, läste, fixade lite.

UP har börjat prata om ännu en resa nu. Hans äldste bror BP har föreslagit att UP ska följa med till Dolomiterna och klättra en vecka. UP har länge sagt att han vill åka iväg med BP, eftersom han var borta med mellanbroderna LP förra sommaren så det här är ju ett bra tillfälle. Samtidigt märker jag att allt jag har sagt om hans resor har börjat sätta sig. UP har sagt att han överväger att strunta i Lysekil och åka iväg med BP i stället. Han tycker att han är borta från mig för mycket, och dessutom har han ju ytterligare två resor i höst, minst.

UP har börjat prata om att vi kanske ska hoppa över New York i höst och bara ta någon kortare resa i stället, åka iväg bara torsdag till söndag någonstans i Europa kanske. Jag är tvetydig för å ena sidan vill jag självklart ha så mycket tid som möjligt i Brasilien, om vi nu ska komma iväg dit, och å andra sidan vill jag också göra något i höst. Jag kan förstå att det är mindre viktigt för UP. Han har minst en resa i sommar och troligen två utan mig i höst. För honom är det ju bra om det han gör med mig blir billigt, och han har inte samma behov av att göra något speciellt heller, eftersom han ju får den upplevelsen med andra.

När UP säger att han tycker att han är borta från mig för mycket låter det ihåligt på något sätt, som att det till största delen handlar om det dåliga samvete som jag har gett honom. Förra året åkte han bort lika mycket och då fanns inga betänkligheter. Och jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen över hans ord. Jag vill att UP ska välja mig, men inte på grund av dåligt samvete, inte på grund av att jag ber om det. Då är det ju inte äkta menat.

Fortfarande har vi ingenting bestämt till sommarens semester. Fortfarande är jag lika oengagerad, ointresserad och trött på diskussionerna. Jag är trött på att vänta på att UP ska bestämma sig för hur hans planer ska se ut och jag är trött på att känna att jag kommer i andra hand. Kanske är det bara en känsla i mig men den finns där likafullt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida