fredag 9 maj 2008

2008-05-09

Konsten att välja rätt vänner
Igår efter jobbet åkte jag ut till Ekerö med bussen. Jag, CN och AK med lilla dottern var bjudna hem till MvdS på middag. Det var första gången jag var hos MvdS men jag gillade området direkt. Ett lugnt villaområde, granne med åkrar och hästhagar och framför allt en så underbar tystnad så fort jag klivit av bussen. Kanske är det så man ska leva ändå.

Det var otroligt länge sedan vi sågs alla fyra tjejerna, men en så underbar kväll det blev. Jag insåg klart och tydligt skillnaden mellan de här vännerna och dem jag har lärt känna på senare år. Jag har partykompisar som jag har umgåtts av och till med i snart två år och som jag fortfarande egentligen inte alls kan säga att jag känner. Jag vet inte om de verkligen kommer att utvecklas till äkta vänner med tiden. Det är knappt så att jag tror det längre - snarare känns det som att jag har dem till låns en tid av mitt liv.

De tjejerna som jag träffade igår, dem känns det snarare som att jag mycket väl kan komma att ha kvar hela livet. Det är inte dem jag träffar mest, men de tillhör helt klart den grupp av människor som får mig att må som bäst. Under kvällen, när vi satt där och pratade och drack vin och skrattade, så kände jag stundtals hur det bara kvillrade i mig av lycka.

Det är sådan enorm skillnad. Men de nyare vännerna kan jag aldrig slappna av helt. Jag spänner mig och kämpar för att passa in och ofta tar det mer energi än det ger. Med de gamla vännerna kommer jag däremot hem stärkt, gladare än på länge. Inför dem behöver jag aldrig spela några roller. De accepterar mig precis som jag är, med alla fel och brister jag har. Jag duger, jag är bra nog. Det är sådana personer jag ska omge mig med. De andra kan få finnas med i periferin, men det är inte dem jag vill ha närmast mig. Det är en viktig insikt jag har kommit till. Det handlar om att välja rätt, om att göra det jag kan för att må bra.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida