onsdag 12 september 2007

2007-09-12

Kappadokien
Morgonen efter bachelorette-partyt var det dags att möta upp ytterligare några av bröllopsgästerna, de flesta från USA. Vi tog gemensamt flyget till Kayseri för att tillbringa några dagar i Kappadokien, som området mitt i Turkiet heter. Jag har aldrig sett något liknande! Otroliga bergsformationer, som sockertoppar och pelare rakt upp, djupa ravier och höga berg där människor i årtusenden har bott i grottor och underjordiska städer. Det var otroligt vackert och påminde nästan om Grand Canyon, fast i mindre format. Vi hade med oss en duktig guide som visade oss runt i området - det fanns verkligen mycket att se.

Den finaste överraskningen stod förstås UP för. En av aktiviteterna som fanns att välja bland var ballongflygning i soluppgången. Jag och UP hade bara nämnt det lite löst tidigare, men UP verkade tveksam till att flyga. Det kostade en del och han har ju flugit så många gånger förut så för honom var det inte så speciellt. Även jag har flugit ett par gånger så jag tänkte att jag kan väl klara mig utan det. Jag hade inte råd att spendera hur mycket som helst på den här resan.

Men väl på plats visade det sig att alla i sällskapet utom vi skulle flyga. Jag började vela och sa till sist att om inte UP ville flyga så ville jag ändå boka för mig själv. Visst, det är dyrt, men jag kommer förmodligen inte hit igen och jag ville uppleva så mycket som möjligt när jag nu är här. UP började skruva på sig och berättade sedan för mig att han faktiskt hade bokat in oss på flygningen redan innan vi åkte hemifrån. Det var menat som en överraskning åt mig. Gissa om jag blev glad! Ballongflygningen blev bland det bästa på hela resan. Så otroligt vackert med ljuset och alla ballonger uppe i luften. Jag är höjdrädd men det gick bra ändå. Jag tror att jag slappnade av bättre när jag var med UP som är så trygg. Det var bara så härligt, hela upplevelsen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida