torsdag 31 maj 2007

2007-05-31

Hur säker kan man egentligen bli?
Jag har funderat över det här förr och det är tankar som kommer tillbaka igen. Kan man någonsin bli helt säker i en relation? Jag tror inte det. Ett visst mått av osäkerhet kommer alltid att finnas kvar. Vi kan aldrig lämna några garantier, vi kan aldrig lova något helt och fullt när det gäller känslor. Jag kan inte lova att älska någon hela livet. Hur skulle jag kunna göra det? Jag kan omöjligt veta vad jag kommer att känna om ett år, tio år, femtio år. Det jag kan lova är att så länge det känns rätt så kommer jag att ge 100%. Det kan jag göra, det vill jag göra. Jag kan lova att vara tillsammans med en person så länge vi vill och kan göra oss själva och varandra lyckliga - men mer än så kan jag inte ge. Jag kan inte ge några garantier, lika lite som någon annan kan det.

Det är lustigt hur en del människor talar sig varma för att man inte alls måste låta sig styras av känslor. Att man alltid har ett val - att handla utifrån det man känner eller att i stället tänka ett varv extra och agera annorlunda. Men när den stora passionen och attraktionen drabbar dem, då gäller deras egna regler inte längre. Då är det bara känslorna som bestämmer. Allt annat är irrelevant.

Det är förvånande och motsägelsefullt hur vissa personer gång på gång kan kasta sig huvudstupa in i den ena relationen efter de andra. De låter känslorna styra, de slutar tänka, de bara handlar. Samma personer kan sedan - när de en dag kommer till en relation som faktiskt kan komma att fungera på långt sikt - bli skräckslagna. Plötsligt räcker det inte med att bara ha känslor. De måste vara säkra också. De kan inte låta relationen gå framåt förrän de är 100% säkra på att den är helt rätt - och därför riskerar de också att till slut förlora den. Personen de är med kanske kommer fram till att partnern aldrig kommer att kunna bestämma sig, de tröttnar på att vänta och väljer att gå vidare i stället.

Det här är viktigt - vi kan aldrig få 100% om vi inte är beredda att ge 100%. Vi kan aldrig få ett ja om vi själva bara är beredda att säga "kanske". Och den som aldrig vågar kommer i längden inte att få någonting alls.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida