onsdag 14 september 2011

2011-09-14

Positiva tankar
Jag har bestämt mig för en sak: jag måste ta tag i min ångest för sjukdomar. Jag är hypokondriker, så är det, och just nu mår jag så pass dåligt att det drar ner min glädje över det mesta i livet. Jag har läst lite om hypokondri, eller hälsoångest som det också kallas, och visst är det det jag har. Jag litar inte på lugnande omdömen från läkare utan tänker att det måste finnas något mer, något dödligt, något farligt. Jag söker ständigt efter tecken på allvarliga sjukdomar hos mig själv, och allt och lite till kan tolkas som något livshotande. Jag vet mycket väl att det här verkligen inte är bra för mig och jag måste helt enkelt komma tillrätta med det för att inte gå under och förstöra hela livet för mig själv. Jag måste göra det för det finns inga alternativ. Och ärligt talat: såvitt jag vet, rent ut sagt, så är jag ju frisk. Ingen har sagt något annat. Det är bara en fråga om att jag ska våga tro på det också.

Jag har fixat lite ärenden sedan igår: köpt stödstrumpor och fyllt på underklädesförrådet, handlat specialkattmat hos veterinären, köpt järntillskott och havandeskapsolja. Sånt som ska bli gjort.

Saga har inte varit rumsren sedan hon kom till oss, vilket är otroligt synd, och jag tror att det helt enkelt beror på att hon faller in i gamla ovanor. Hon är van att inte vara rumsren när hon är hos oss, så då gör hon som hon brukar. Jag vet inte hur vi ska komma tillrätta med det - vi har försökt med allt och lite till i alla år vi har haft Saga, och det är fortfarande som det är. Förutom det är det jättehärligt att ha fröna hos oss igen, de är gosiga och snälla och verkligen ett sällskap på kvällar och helger. Det blir nog en vända till hos RL innan vintern, men sedan kommer de vara hos oss ett bra tag. Jag undrar verkligen vad de kommer tycka om att få ett småsyskon i februari!

Idag har jag av två personer fått kommentarer om att det inte syns att jag är gravid. Det är lustigt - jag är ändå i vecka 19 nu, snart halva tiden, och jag tycker helt klart att det syns nu. Men min kollega PE sa idag att det inte syntes alls, och en kvinna i en butik trodde att jag precis hade blivit gravid och tyckte det var bra att jag började använda havandeskapsolja så pass tidigt. Jo tack, jag blir lite full i skratt faktiskt! Jag har anmält mig och U till föräldrakurs på mödravårdscentralen så nu börjar det hända saker på riktigt. Förberedelser, förberedelser!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida