måndag 12 september 2011

2011-09-12

Kroppsfixerad
Jag tror aldrig jag har varit så medveten om min kropp som jag är nu. Det är så mycket på en gång: tandoperation, bröstundersökning, ont i fotleden, graviditeten. När det gäller bröstundersökningen gnager den mer i mig för varje dag. Nu är det två veckor kvar till läkarbesöket och efter det blir det remiss till nytt ultraljud, ny väntan på svar. Hade beskedet i somras varit "allt ser normalt ut, kom tillbaka om ett år som vanligt" så hade jag inte funderat mer på det. Men nu är beskedet i stället "allt ser helt ofarligt ut men vi vill ändå kolla upp det igen om tre månader". Och det är där jag tänker att något är fel - varför vill man kolla upp något så pass snart igen om det ändå är ofarligt?? Vad är det som inte stämmer?

Vad graviditeten anbelangar så bevakar jag mig själv som en hök: tittar i spegeln på hur kroppen förändras och mäter mig varje vecka. Låren är som förut, rumpan är upp 2 centimeter och midjan upp 6 centimeter sedan i våras. Igår när vi var hos AP passade jag på att väga mig - vi har ju ingen våg hemma - och jag har gått upp 2 kilo hittills, i vecka 18. Jag undrar hur mycket det kommer bli totalt och hoppas jag kommer lindrigt undan och att jag kommer känna igen mig själv efteråt. Än så länge passar de flesta av mina kläder som vanligt men det återstår att se hur länge det håller i sig!

Vi har haft en rätt bra helg annars. Vi har varit trötta båda två efter förra veckan så några jätteaktiviteter har det inte blivit. Men jag har varit duktig och styrketränat och vi har städat och tvättat och fixat med bilen en del - inte så underhållande, men nödvändigt! I lördags var vi och såg Harry Potter och dödsrelikerna 2, äntligen! Den var så bra som jag hade trott, men det är förstås mycket som är annorlunda från boken. Men helt klart en väldigt bra film och ett bra slut på historien.

Igår var vi hos AP och följde bland annat med henne på en lägenhetsvisning i Bergshamra. Det var en riktigt fin lägenhet, vi gillade den allihop. Det stora frågetecknet för AP är huruvida hon alls vill flytta eller inte - hon vill ju egentligen inte, men känner nog mer att den stora villan är henne lite övermäktig eftersom hon är över 80 år nu. Men både jag och U sa att om hon alls ska flytta så är den här lägenheten nog det bästa alternativet för henne. Hon söker efter något som är absolut perfekt, och det kommer hon inte att hitta, men det här är en riktigt bra lägenhet som har det mesta hon söker efter.

Nu är det måndag igen - ännu en jobbvecka. Hösten är här känns det som, det är mörkt och regnigt ute och dags att ställa undan mina allra somrigaste skor till nästa år. Det går fort, tiden mellan sommar och höst, och jag tänker att om ett år, nästa september, då kommer våra liv att vara helt annorlunda. Det är en tanke som svindlar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida