måndag 11 april 2011

2011-04-11

Tid för andra...
Vi visste att vi hade en fullspäckad helg framför oss så vi valde en fredagkväll hemma i soffan. Vi åt god middag: lax, fetaost, sallad, och dessutom smågodis som vi i princip aldrig köper annars. Det är egentligen inte särskilt gott, och man får avsmak efter bara några bitar. Men det var en sån dag, och då får man faktiskt säga ja ibland!

På lördagen var det fullt upp. Vi hade lagt upp en stenhård planering och vi höll schemat hela vägen in i mål. Det var först upp tidigt för att åka iväg med katterna till RL ute i Svinninge. Som vanligt var det inga glada miner på fröna på vägen dit, men väl framme var det halsbanden på och sedan direkt ut och upptäcka i naturen. Det gör mig så glad att de har det här alternativet: hos mig och U i stan, i en större lägenhet, och sedan hos RL och AJ i det lilla huset med stora tomten på landet. Jag vet också att katterna egentligen skulle klara sig utmärkt med att bara bo på landet och kunna gå ute och ha det bra, men jag vet också hur fästa de är vid mig och U och tror att de skulle sakna oss väldigt mycket om vi inte längre skulle bo tillsammans. Jag vet att jag skulle sakna dem enormt!

Efter Svinninge gjorde vi ett snabbt stopp på XXL i Arninge. De "vanliga" sportaffärerna i stan har dåligt med lämpliga träningstoppar för mig - fel modell eller fel pris - men på XXL hittade jag två stycken som passade bra och dessutom inte kostade mycket, så det blev ett köp där. Vi åkte vidare till AP för att äta lunch, umgås lite och dessutom fixa med bilen inför våren. Det var däckbyte och dessutom en snabb tvätt, som tyvärr knappt gjorde någon skillnad. Det får bli en rejäl tvätt nästa helg i stället, för bilen ser ut som en lerhög just nu.

Från Danderyd for vi vidare till Sollentuna, för en snabb visit och fika hos mina föräldrar och Maja. Maja har mer och mer blivit en famnkatt och det gläder mig så mycket - hon sitter stilla och lugnt och låter sig klappas och bäras. Jag och pappa försökte få bukt med hennes stora tovor på höfterna, men det är näst intill omöjligt att klippa bort dem. Vi är så rädda att klippa henne i skinnet så det blir bara att vi lyckas ta bort lite, lite åt gången, och Maja gillar det förstås inte alls. Det är jobbigt för oss alla och mest förstås för henne.

Vi avslutade lördagen med att få besök av LP och BS. Vi åt middag på den lokala indiern på vår ö, riktigt god mat och prisvärt dessutom även om allt luktar matos när man har varit där. Men gott och trevligt var det och det var glädjande att LP verkade vara i god form även om han förstås har lång väg kvar innan han är frisk igen. Det var en bra, effektiv lördag! Mer sånt vill jag ha!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida