måndag 4 april 2011

2011-04-04

Helg med familj och god mat
Apropå ingenting: jag har hört tidigare att man kan få sämre hy när man slutar med p-piller. Jag kan intyga att det stämmer. Grr - ingen höjdare. Jag känner mig ofräsch som tusan. Hoppas det snart blir bättre när kroppen stabiliserar sig lite. Det är sjutton att vara kvinna ibland kan jag säga. Män anar inte hur bra de har det...
Helgen har gått i två tecken: mat och familj. I fredags utnyttjade vi våra presentkort på Melanders Fisk och åt middag på Wedholms Fisk, bara jag och U. Det är inte vanligt att vi går ut och äter middag så där bara vi två, men det är desto trevligare när det händer. Maten var fantastisk, även om servicen inte riktigt nådde upp till samma nivå. De glömde bort vår förrätt, med resultatet att vi fick börja med varmrätten och sedan ta förrätten efter det. Som plåster på såren bjöd de å andra sidan på dessert, och med våra presentkort därtill betalade vi bara lite över 500 kronor för tre rätter och en flaska vin för oss två. Helt OK!

På lördagen hade vi besök av min familj, och följdaktligen ägnade vi förstås förmiddagen åt att städa och laga mat. Det var mamma och pappa, C, Ö och SL som kom över och det blev en trevlig eftermiddag med mat, liten promenad för att titta på alla fåglar vid Luxparken, och bildvisning från vår resa till Ecuador. Särskilt pappa uppskattade bilderna mycket, men Ö blev däremot så uttråkad att han nästan somnade. Säga vad man vill men jag tyckte han var oartig som gjorde så. Ö har aldrig gjort någon hemlighet av att han inte tycker jättebra om sin frus familj, och han får tycka vad han vill förstås, men jag tycker inte alltid att hans beteende är OK. Jag biter mig i tungan för det mesta men förr eller senare kommer jag nog säga något. Jag undrar hur C hade varit om hon hade varit gift med en lite mer lättsam och lekfull person än Ö? Hon påverkas helt klart mycket av honom och beter sig ofta likadant själv, och på sätt och vis tycker jag det är synd även om det kanske är ett liv hon ändå själv är nöjd och lycklig med.

Eftersom pappa inte kan köra bil efter sin stroke skjutsade jag honom och mamma hem och passade också på att få lite Maja-gos på samma gång. Hon var sötare än någonsin, satt i min famn länge och lät sig klappas och gosas med utan att protestera. Hon blir mer och mer tillgiven känns det som och det gör mig glad!

U gav sig ut på grabbkväll senare men jag var inte riktigt på humör så jag höll mig hemma på egen hand i stället. Det är skönt, jag behöver min egentid även om det ju är trevligt att umgås också.

På söndagen gjorde vi något så roligt som att tvätta fönster. Det behövdes och vi konstaterade att nu när vi bor så nära motorvägen behöver vi nog göra det två gånger om året. Skillnaden blev enorm och det var skönt att få det gjort även om rutorna snart är skitiga igen. På eftermiddagen åkte vi till AP för fika och hann med att lämna lite saker på Myrorna också på vägen dit. Skönt att få ut prylarna, det fylls ju alltid på med mer!

Nu är det måndag igen och inte så mycket roligt som händer förutom träningen. Den går jag och längtar efter i dagar i förväg - det spritter i kroppen av glädje när jag tänker på det. Träning är lycka!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida