måndag 4 april 2011

2011-04-04

Karriären, fritiden eller båda?
Jag tänker mycket fram och tillbaka på jobbet nu. Helt klart är att jag är tvärless på mitt nuvarande jobb. Jag behöver göra något annat. Men vad? PR tipsar om en tjänst på hennes jobb, som webbprojektledare. Kan vara intressant, men kan också vara helt fel. Jag gillar att jobba med webb, det är roligt och kreativt, men jag vill inte ha en tjänst där jag bara gör det. Det blir för smalt för mig, och för lite kontakt med andra människor. Jag önskar mig ju en situtation där jag får arbeta mer med människor och mindre med bara datorer. Jag vill ha mer socialt samspel på jobbet, och då menar jag inte att ständigt sitta och höra på alla andra avdelningar som pratar med varandra om saker som jag inte arbetar med, utan jag vill arbeta med andra människor inom mitt eget område. Åh, det är svårt, det här med jobb!

Min fritid är så väldigt viktig för mig. Jag vill absolut inte ha ett jobb som innebär att jag måste arbeta sena kvällar ofta, att jag måste offra mitt liv utanför jobbet för ett liv med jobbet. Det skulle vara oacceptabelt för mig. Jag vill mer än så. Mitt liv utanför jobbet, med det jag tycker är roligt, är alldeles för viktigt för att jag kan tänka mig att kompromissa bort det. Träningen är helig och den rör jag inte för någonting. Så är det bara. Liksom tiden jag har med vänner och familj, tiden i hemmet, tid att resa, att lägga tid på inredning, stil och skrivande - det är otroligt viktigt för mig. Något som gör mig så glad som min cykelträning, något jag går och längtar efter i dagar i förväg - ska jag ge upp det?

U säger alltid det han tycker är självklart till mig: om jag inte är beredd att offra mer så kommer jag inte att nå framgång. Därav att jag sitter med ett halvdant jobb med halvtaskig lön - men så är det ju, jag får det jag är värd, kanske? Jag vet bara att om jag ska byta jobb så måste jag brinna för det. Det får inte vara för vad som helst, utan det måste vara värt det på alla plan. Och det är inte lätt att hitta rätt, med allt som ska stämma. Nu är det måndag igen - veckorna går i varandra, tiden springer!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida