tisdag 28 december 2010

2010-12-28

Så tyst
Ja, lugnt och stilla är verkligen ordet för att beskriva mitt hem just nu, och även igår. Jag jobbar hemma idag också - behöver verkligen en paus från kontoret, och dessutom är det smidigare eftersom CN ska komma över på middag i kväll och då passar det bättre att vara på plats här och hinna förbereda allt. Min målsättning är att ha allt klart redan när hon kommer, för att slippa stökande i köket.

Det är så tyst, så tyst här nu. Katterna sover och det är nog inte många grannar som är hemma, i alla fall inte på dagarna. Igår tog jag en promenad på lunchen och ytterligare en promenad på kvällen vilket var skönt, lagom kallt liksom. Det här mörkret tar knäcken på mig. Jag går i sömnen nästan, när klockan är fyra på eftermiddagen är jag redo att gå och lägga mig. Inte klokt. Tur att vi snart reser bort till lite varmare klimat och framför allt mer ljus!

Igår bjöd KH och JD in till en måndagsafterwork. U gick dit men jag tackade nej, mest för att jag inte hade minsta lust att ge mig in till stan igår. Det är konstigt med det här gänget. För U är de fortfarande hans vänner, men för min del kan jag inte säga att jag alls känner dem längre. Vi umgicks en del för kanske fyra - fem år sedan, men jag tappade kontakten med dem - mest självvalt - och idag kan jag inte direkt säga att de är mina vänner, snarare ytliga bekanta som jag egentligen aldrig träffar eller har kontakt med. Jag och U har så många dåliga minnen kopplade till det här gänget och det gör förstås också sitt till, en orsak till att jag inte direkt söker mig till dem längre. Det är lättare att glömma om jag inte träffar dem. Kanske kommer det att funka någon dag, vem vet? Men nu känner jag inte någon större önskan att komma in i det gänget igen. Det ligger i framtiden i så fall.

HM's vårkatalog dök upp i brevlådan igår. Jag tyckte ärligt talat att den var tråkig, möjligen med undantag för ett par enkla ballerinaskor och den randiga stickade klänningen som även finns i kombinationen korall-vit. Säkert snyggt framåt våren! Stickade klänningar är ju liksom min grej, ett favoritplagg som är bekvämt och lagom elegant på jobbet. Kanske blir det ett köp för min del, jag får se.

Idag ska jag i alla fall få lite jobb gjort hemma innan min gäst kommer. Det blir kul att ses, det var länge sedan. Det är bra med gamla vänner!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida