onsdag 22 december 2010

2010-12-22

Årets mörkaste dag
... men trots det skiner faktiskt solen idag. Det återstår att se hur snart den går ner igen. Sedan vänder det i alla fall och det är skönt när det börjar märkas att det faktiskt går mot ljusare tider igen. Det är en sak jag uppskattar med att bo just i Skandinavien, att vi verkligen har fyra helt olika årstider med allt vad det innebär. Vi har mörker, kyla och snö, sedan ljus, grönska och värme, och så hösten med klar hög luft och underbara färger. Jag skulle nog sakna det om jag flyttade till ett land med mer jämn temperatur året om. Det blir liksom aldrig någon skillnad då, tiden bara går.

Bussarna har krånglat både måndag och tisdag den här veckan så idag tar jag det säkra före det osäkra och jobbar hemifrån. Igår hade U bilen och tog sig hem smidigt men det slutade med att han fick åka och hämta mig på halva vägen. Annars hade det väl blivit en lång kall promenad precis som i måndags kväll. Igår kväll var jag i alla fall lite mer effektiv än i måndags och betalade räkningar och fixade klart med lite julklappar. Skönt att få det klart. Nu ska jag bara få tag i ett par småsaker till mamma och pappa men det hinner vi fixa i kväll eller i morgon. Som sagt, det blir inte många inköp i år och det är skönt, mindre stress, mindre kommersialism.

Min tand är lite bättre nu till min stora lättnad. Jag sover med bettskenan och hoppas på att det fortsätter bli bättre framöver. Tandvärk är verkligen inte roligt. Tyvärr har också min migrän blivit klart sämre. Jag har dragit ner på min förebyggande medicin jättemycket - tar en tablett kanske var tredje dag bara, nästan ingenting, men det verkar inte fungera. Nu ska jag gå tillbaka till att ta en tablett varje morgon i stället så får jag se om det blir bättre. Medicinien har ju faktiskt hjälpt tidigare så den borde fungera även nu.

Jag hade tänkt ta en liten butiksrunda efter jobbet igår, men jag kom inte längre än till två affärer. Stan kändes så otroligt stressig, folk överallt, kaos i trafiken, julklappshets och bara jobbigt. Jag tappade helt lusten för butiker, men hann i alla fall uppfatta att Zara hade både en längre täckjacka och en kappa - förvisso svart men ändå - som skulle kunna vara ett alternativ för att ersätta mina gamla. Jag får se om jag kanske orkar ta en runda till någon gång när det är mindre stress, men det är nog tveksamt om det inträffar innan vi reser bort. Nu är det ju jullov och sedan kommer reorna och då blir det nog nästan ännu mer kaos än nu.

Igår pratade vi om det här med porslin. Vi har pratat om att köpa nytt vardagsporslin. Det vi har är inte alltför roligt, och dessutom har vi bara sex stycken av varje storlek av tallrika. Vi har diskuterat att köpa nytt - gärna Himla eller Mateus för min del - men vi funderar faktiskt också på att helt enkelt bara använda finporslinet, Sundborn som jag har samlat på mig i flera år. Det är lite vardagslyx i tillvaron, men varför inte? Saker är ju ändå till för att användas.

Idag är det nog årets kallaste dag, men klart och vackert är det. Jag håller mig inne men en väl påpälsad lunchpromenad ska det nog i alla fall bli. Det är skönt med lugnet här hemma.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida