tisdag 21 december 2010

2010-12-21

Snart vänder det
Nu är det i princip så mörkt som det blir under hela året. Sedan vänder det! Jag gillar vintern när den är så här vacker och vit som nu, men jag är däremot inte förtjust i att frysa - inte alls! Väl påklädd på en lagom lång promenad är helt OK, men det här att bara frysa och inte kunna klä mig hur jag vill på grund av kylan - nej, det är inte min grej. Jag tänker på hur skönt det är på sommaren, när man bara tar på sig skorna och går. Lyx! Om ett halvår är vi där, och för mig och U kommer värmen tidigare än så - i januari åker vi ju till Ecuador! Där verkar det i och för sig inte vara jättevarmt, men klart varmare än här kommer det garanterat att bli.

Det gick bra hos tandläkaren, tror jag. Röntgenbilderna såg bra ut, allt satt som det skulle och det syntes inga inflammationer eller fel på tandroten. Tandläkaren trodde att det var bettskenan som hade krånglat så hon justerade den lite och förhoppningsvis ska det hjälpa. Om det inte blir bättre får jag återkomma innan resan men jag håller tummarna för att det inte ska behövas. Skönt ändå att det inte är något allvarligt fel på min tand med tanke på hur jag har oroat mig.

På jobbet är det hur tråkigt som helst nu. Inte så mycket att göra, utan bara tristess. Jag längtar bort från kontoret och det blir nog inte många dagar på kontoret i mellandagarna. Jag hade ingen stor lust att träna ens igår, men jag är så glad att jag ändå gick dig för det var världens bästa träningspass för mig. Fortfarande tröskelträning, men den här gången hade jag två personer på var sida om mig som körde nästan helt utan vila och det gjorde att jag orkade också - jag körde stenhårt och tog i stort sett inte en enda paus under hela passet, och det fungerade verkligen den här gången. Lycka! Hemfärden efter träningen blev däremot inte lika rolig - bussen gick inte utan det blev först lång väntan i kylan, sedan tunnelbana till Fridhemsplan, mer väntan och till slut en rask promenad i kylan när jag insåg att bussen inte tänkte dyka upp. Lagom kul och jag var helt slutkörd och nedkyld när jag väl kom hem. Alla mina ambitioner om vad jag hade tänkt få gjort under kvällen blev till intet och jag däckade i soffan i stället.

Årets första julkort har dykt upp förresten och däribland givetvis ett från U's ex som bor i Schweiz. Förra året skickade hon ingenting, men nu är hon minsann tillbaka. U och hon är tydligen soulmates har jag fått höra och de kommer helt enkelt att fortsätta finnas i varandras liv oavsett vad jag tycker om det - och jag tycker inte om det alls, kan jag lugnt säga. Tyvärr kan jag ju inte göra något åt saken utan det är bara för mig att inse att vissa spöken från det förflutna kommer alltid att bo kvar i vårt hem. Och så undrar U varför jag har svårt att glömma och gå vidare - ja, när de skickar kort så är det inte så lätt att bortse från att de finns. Helt enkelt.

I kväll blir det vila och jag kanske tar en kort runda på stan efter jobbet. Sedan ska jag försöka få det gjort som inte blev av igår - stryka, sy i en knapp i min kappa, betala räkningar, välja ut bilder att beställa från bröllopsfotografen, beställa mammas tidningsprenumeration som hon ska få i julkapp, skriva klart julkorten med mammas och pappas presenter. Det är skönt att få bocka av punkter från listan.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida